Een geur- en kleurrijk cadeau voor nieuwe inwoners

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente heet nieuwe inwoners vanaf nu welkom met een kleurrijk bloemetje. In de welkomstfolder zit voortaan een bon voor een boeket bij een lokale bloemist.

De welkomstfolder is gemaakt in samenwerking met Eilandmarketing. Deze is speciaal voor mensen die zich nieuw inschrijven bij de gemeente. In de folder heet de burgemeester de inwoners welkom. Ze schrijft dat wonen op Goeree-Overflakkee, wonen op een eiland vol mogelijkheden is. Waar nieuwe kansen liggen voor jong en oud.

“Wonen op Goeree-Overflakkee is bijzonder,” vindt de burgemeester. “Veel inwoners zeggen terecht ‘Als ik het eiland oprijd via de brug of dam, dan voel ik me thuis’. Als gemeente willen we dat onze inwoners zich hier welkom en thuis voelen. Een mooie boeket helpt daar ongetwijfeld bij.”

Ontdek het eiland

De folder wijst met een QR-code de inwoners op de top 10 van bezienswaardigheden op het eiland. De beste manier om het eiland te leren kennen, is immers door zelf te ontdekken. Dat kan op vele manieren. Praat bijvoorbeeld met dorpsgenoten, of ga langs bij lokale ondernemers. Bezoek ook de mooie en bijzondere plekken op het eiland.

Het idee voor het boeket komt van inwoonster Mimi van Loon uit Dirksland. Zij kwam een aantal jaar geleden zelf op Goeree-Overflakkee wonen. Ze dacht ook mee over de invulling van de welkomstboodschap. Daarom kreeg zij één van de eerste welkomstboeketten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen