Werkzaamheden Vliedpark gaan bijna van start

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een heerlijke ontspannen wandeling maken met de hond, fitnessoefeningen doen bij nieuwe beweegtoestellen of stunts uithalen op de skates. Het kan straks allemaal in het vernieuwde Vliedpark in Sommelsdijk.

In de week van maandag 20 juni zullen de werkzaamheden van start gaan. Daarmee krijgt het park een mooie impuls. Er wordt onder andere gewerkt aan het plaatsen van verlichting, nieuwe sport- en speltoestellen en een toiletvoorziening. Het Vliedpark wordt een prachtige beleving voor jong en oud!

Ideeën inwoners 

Tijdens een inloopmiddag konden omwonenden en andere geïnteresseerden hun reactie geven op het ontwerp van het park. “De middag werd erg goed bezocht,” laat wethouder Daan Markwat weten. “Er kwamen veel reacties en ideeën van de aanwezigen. Deze zijn voor zover als mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp. Mooi dat we op deze manier tot een breed gedragen plan gekomen zijn!”

Zo wordt het idee van een duurzaam Kazuba toilet daadwerkelijk gerealiseerd. Dit toilet hoeft niet aangesloten te worden op een riool en geeft door een continue luchtstroom ook geen stankoverlast. Een andere mooie stap in het nieuwe ontwerp is het aanbrengen van verlichting. Hierdoor kunnen inwoners bijvoorbeeld langer sporten op de avonden. Ook komt de verlichting de veiligheid op het park ten goede.

Breed scala aan werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Gebr. Van Kessel B.V. De verwachting is dat het vier maanden gaat duren. Er wordt dan ook een breed scala aan werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden er kabels en leidingen getrokken en ondergronden voor plaatsing van toestellen aangebracht. Deze toestellen worden medio september geplaatst.

Ook vinden er de komende maanden asfalteerwerkzaamheden plaats. Er worden houten stuwen gemaakt en een heus speelstrand aangelegd. Om fijn te kunnen recreëren, worden er houten en betonnen banken én picknicktafels geplaatst. Aansluitend zullen in het najaar de nieuwe bomen, struiken en planten worden geplant. Als dat is gebeurd, is het hele park klaar.

Bereikbaarheid van het park

Tijdens de werkzaamheden is het park niet bereikbaar voor bezoekers. Het hele park wordt namelijk afgesloten met bouwhekken. Zo zorgt de aannemer ervoor dat er geen onveilige situaties ontstaan. Op het moment dat er geen werkzaamheden plaatsvinden aan de skatebaan, is deze in de avonden en weekenden wel te bereiken via het pad en bruggetje aan de westzijde van het park.

Als blijkt dat de materialen of machines op het bouwterrein als gevolg van vandalisme schade oplopen, dan kan de gemeente in overleg met de aannemer besluiten om het park ook in de avonden en weekenden alsnog in zijn geheel af te sluiten.

Cookieinstellingen