Werkbezoek D’n Diek en A&C Engineering

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Vrijdagmiddag 22 januari bracht een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee een werkbezoek aan winkelcentrum D’n Diek in Middelharnis en A&C Engineering in Stellendam. Het thema van het werkbezoek was: ‘Midden- en kleinbedrijf (MKB)’.

Diekhuus
De middag startte bij het Diekhuus in Middelharnis. Hier kregen de raads- en collegeleden een uitleg van de heer Visser, voorzitter van de ondernemersvereniging, over de stand van zaken van het winkelcentrum. Hierbij waren ook meerdere ondernemers vertegenwoordigd. De heer Van Es, eigenaar van Estate Invest, lichtte de nieuwbouwplannen toe voor het ‘Gat in D’n Diek’. Dit gat ontstond na de brand bij schoenwinkel Van Haren in 2015. Hij gaf aan dat Middelharnis potentie heeft en dat hij graag een mooi en sterk centrum zou zien. Volgens hem is dit van belang voor de leefbaarheid op het hele eiland. Verder pleitte hij voor een stimuleringsfonds vanuit de gemeente.

LEES OOK: CDA-kamerlid roept minister op tot aanpak N59

D’n Diek
Op D’n Diek maakten de aanwezigen een wandeling onder leiding van de heer Visser. Hij beschreef het winkelcentrum, met in totaal 140 winkels, als kwetsbaar. Hij gaf aan dat er sprake is van achterstallig onderhoud en dat Wifi wordt gemist. Verbeteringen voor het winkelgebied kunnen volgens hem onder andere gezocht worden in het concentreren van de winkels op de dijk en het instellen van een BedrijvenInvesteringsZone.

A&C Engineering
Tot slot bezochten de raads- en collegeleden het familiebedrijf A&C Engineering B.V. in Stellendam. De heer De Vrij, eigenaar van A&C Engineering B.V., gaf in zijn welkomstwoord aan heel gelukkig te zijn met de vestiging van zijn bedrijf in Stellendam. In verband met ruimtegebrek wordt binnenkort een nieuw pand op het bedrijventerrein Korteweg in gebruik genomen. Het nieuwe pand is nog niet helemaal af, maar toch was hier al een aantal projecten te zien. Maatwerk containeroplossingen: inventief ingerichte containers die voor zeer uitlopende doeleinden inzetbaar zijn.

LEES OOK: Flakkeese EilandMarketing wint publieksprijs

Bedrijventerreinenbeleid
De heer Nijensteen, programmamanager bedrijventerreinen REO, lichtte het provinciale beleid voor de bedrijventerreinen toe. Nieuw beleid is in ontwikkeling en dit beleid wordt meer vraaggericht. Ook kunnen ondernemers meer zelf gaan oppakken, door bijvoorbeeld een BedrijvenInvesteringsZone op te richten. Op Goeree-Overflakkee zijn 17 bedrijventerreinen met in totaal 400 bedrijven waar ruim 4.000 mensen werken.

Reacties

Cookieinstellingen