Hoe denk je over peuteropvang op Goeree-Overflakkee?

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee onderzoekt hoe ouders en verzorgers met kinderen in de peuterleeftijd denken over peuteropvang.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale kinderopvangorganisaties. Hierbij gaat het om opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Door een enquête af te nemen wil de gemeente tot een sterk onderzoek komen. En jij kunt daar aan meewerken!

Waarom een onderzoek?

De gemeente vindt peuteropvang belangrijk. Deze opvangvorm helpt bij de ontwikkeling van kinderen en zorgt voor een vlotte start op de basisschool. Daarnaast kunnen mogelijke ontwikkelingsachterstanden snel gesignaleerd én aangepakt worden.

Er zijn nog redelijk wat ouders en verzorgers die hun peuter(s) niet naar een opvang brengen. De gemeente wil aan de hand van het onderzoek beter begrijpen waarom dat zo is. Daarnaast wil de gemeente ook onderzoeken wat de beweegredenen zijn van ouders en verzorgers die wél peuteropvang afnemen.

Enquête

De gemeente verzamelt informatie vanuit verschillende invalshoeken. Eerder dit jaar zijn er al interviews afgenomen. Nu vraagt de gemeente ouders en verzorgers om een enquête in te vullen. Dit geldt voor ouders en verzorgers met kinderen in de peuterleeftijd. De resultaten van deze enquête worden gebruikt in het vervolg van het onderzoek.

Aan de hand van de uitkomsten hoopt de gemeente ouders en verzorgers in de toekomst beter te kunnen ondersteunen. Daarbij gaat het om informatievoorziening over opvang en de uiteindelijke beslissing om wel of niet voor opvang te kiezen.

Meedoen is makkelijk

Voldoe je als ouder of verzorger aan de omschrijving en wil je de enquête invullen? Ga dan naar de website van de gemeente om de enquête in te vullen. Onderaan de pagina zijn linkjes te vinden naar twee enquêtes. Eén is voor mensen die wél kiezen voor peuteropvang, de andere voor de mensen die er niet voor kiezen. Kies zelf welke situatie voor jou van toepassing is.

De enquête kan ingevuld worden tot en met woensdag 15 juni. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de persoonsgegevens. Onder de deelnemers worden 20 VVV-cadeaukaarten verloot ter waarde van 50 euro. Dit is een bedankje voor de tijd en deelname van de kandidaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen