Burgemeester leest kinderen voor in Stellendam

Foto: PR gemeente Goeree-Overflakkee

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht op donderdagochtend 19 mei een bezoek aan de peuters en kleuters van Stellendam. Ze kwam daar voorlezen.

Ze was te gast bij kinderopvang Kibeo en de openbare basisschool het Stellegors. De kinderen bedankten haar met mooie tekeningen én ze kreeg een nieuwe burgemeestersketting. Deze was gemakt door de kinderen zelf. Een ambtsketting speciaal voor de voorleesburgemeester.

Het bezoekje van de burgemeester zou eigenlijk plaatsvinden tijdens de Nationale Voorleesdagen. Die vonden plaats in januari. Dat kon toen door de coronamaatregelen echter niet doorgaan. Daarom werd het hele feest nu ingehaald.

Vos gaat een stukje rijden

Bij de twee- en driejarigen las de burgemeester voor uit ‘Vos gaat een stukje rijden’. Een vrolijk voorleesboekje vol plaatjes. Vos rijdt hierin over steentjes en door plannen, wobbel-bobbel en nog een hobbel. Vos merkt helemaal niet dat er allemaal vriendjes achterop springen. Voor de gelegenheid hadden de kinderen allemaal een mooie muts geknutseld. Die waren versierd met dierenplaatjes uit het boek.

De kinderen waren erg onder de indruk van de burgemeester en haar mooie ambtsketting. Ze luisterden bijna ademloos naar het verhaal en deze goed mee. Na afloop mochten de kinderen de ketting zelf nog even passen. Ze waren dus zelf ook heel even burgemeester.

Maar eerst ving ik een monster

Daarna was het tijd om bij de kinderen van groep 1 en 2 langs te gaan. Zij moesten wel even nadenken over wie er nou kwam voorlezen. In ieder geval een mevrouw met een mooie ketting. De leerkracht hielp de kinderen door te verklappen dat haar ‘naam’ begon met de letter b. De baas? Ja, ook wel een beetje. Maar het was de burgemeester.

Bij deze kinderen las de burgemeester voor uit het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Dat is een boek dat eigenlijk nooit uit is. De kinderen hadden het boek in de klas al vaker gelezen. Ze konden de burgemeester daardoor heel goed helpen bij het vertellen van het verhaal.

Na het voorlezen mochten ook deze kinderen even de ambtsketting om. Zelf droegen ze ook mooie kettingen, bijvoorbeeld met kleurtjes en paarden. Maar deze zilveren ketting met een soort medaille was toch wel extra bijzonder.

Geslaagde dag

Kibeo, Stellegors en de burgemeester kijken terug op een geslaagd voorleesmoment. Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar vooral ook heel erg leuk. “Het prikkelt de fantasie. Leuk om te zien hoe de kinderen enthousiast meedoen,” aldus burgemeester Grootenboer-Dubbelman.

voorlezen burgemeester stellendam 3

Cookieinstellingen