Twee oud-raadsleden teruggekeerd naar gemeenteraad

Foto: Wim van Vossen Fotografie

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 10 mei zijn twee oud-raadsleden teruggekeerd naar de gemeenteraad. Het gaat om Liesbeth Keijzer (CDA) en Henk van der Meer (VKGO).

Eind maart moesten zij afscheid nemen van de raad, omdat ze niet op een verkiesbare plek stonden. Echter is er een en ander verschoven in de raad. Zo heeft Tea Both-Verhoeven zich teruggetrokken als raadslid voor het CDA en is VKGO-fractievoorzitter Johan de Vos onlangs overleden. En dus zijn er twee raadszetels vrijgekomen.

Om deze in te vullen zijn de volgende personen op de kandidatenlijsten van de twee partijen benaderd. Zij hebben geaccepteerd en zijn benoemd in lijn met de Kieswet. Daarmee kon het onderzoek van de geloofsbrieven tijdens een schorsing in de raadsvergadering plaatsvinden. Na uitsluitsel van de commissie geloofsbrieven werden de twee door het afleggen van de eed geïnstalleerd. Zij zijn nu officieel gemeenteraadslid van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Raadslid Liesbeth Keijzer-Westhoeve

Liesbeth was al ruim acht jaar raadslid voor het CDA. Zij begon haar politieke carrière in 2006 in Goedereede. Deze kreeg in december 2018 in Middelharnis een vervolg. “Een boven verwachting aantal inwoners heeft op mij gestemd,” zegt ze blij. “Ik was hier oprecht door verrast. Toen de vraag kwam of ik bereid was om Tea op te volgen, kon ik hierop dan ook alleen maar ‘ja’ zeggen. Met veel plezier en een besef van verantwoording, zal ik mij als raadslid de aankomende vier jaar inzetten voor de inwoners van ons zo mooie Goeree-Overflakkee.”

Liesbeth woont met haar man en twee zonen in Stellendam. Tea Both-Verhoeven blijft aan als wethouder tot het nieuwe college is geïnstalleerd.

Raadslid Henk van der Meer

Henk van der Meer was al 28 jaar raadslid. Bij zijn afscheid eind maart werd hij dan ook gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding. Al vanaf april 1994 was Henk raadslid voor achtereenvolgens VVD, Fractie Van der Meer en Eiland van Vrijheid, met fractiegenoot Aat van Alphen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 sloot Eiland van Vrijheid zich aan bij VKGO. Daardoor gaat Henk nu van deze fractie deel uitmaken.

Henk woont al bijna een halve eeuw in Ouddorp. Met zijn vrouw heeft hij twee zonen en twee kleinzonen. Hij vindt het fijn om weer aan de slag te mogen gaan. Hij is blij zijn kennis en ervaring in te kunnen zetten voor de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee. “Maar het gaat mij aan het hart dat ik op deze wijze terug in de raad kom,” aldus Henk. De reden voor de installatie op dit moment is in het geheel niet feestelijk. Hij nam daarom de bloemen, behorend bij de installatie, niet in ontvangst.

Henk van der Meer geïnstalleerd gemeenteraad

Cookieinstellingen