Dorpsraad Ooltgensplaat start met eigen jeugdraad

Foto: PR Dorpsraad Ooltgensplaat

Onlangs is de dorpsraad van Ooltgensplaat gestart met een nieuw initiatief. Ze zijn namelijk gestart met de ‘jeugdraad de Plaet’.

Het bestuur van de dorpsraad wilde al enige tijd een jeugdraad vormen. Ze zijn dan ook erg blij dat dat nu is gebeurd. “We merkten dat jongeren dingen missen in Ooltgensplaat. Ze weten niet altijd hoe en waar ze zich kunnen vermaken,” laat de dorpsraad weten. “We zien dat ze naar andere dorpen gaan voor vertier of juist thuis blijven gamen. Hierin willen we verandering brengen. We gaan dit samen met de jeugdraad oppakken.

Kick-off

Tijdens de kick-off zijn zeven enthousiaste jongeren aangemeld als jeugdraad. En dus heeft de Plaet nu officieel jeugdraadsleden. De volgende twee vragen stonden centraal tijdens de bijeenkomst:

  • Wat mist de jeugd in ons dorp?
  • Hoe houden we het gezellig in Ooltgensplaat?

De jeugdraad is meteen gaan brainstormen en de ideeën vlogen over tafel. Deze werden vervolgens op post-its geschreven waarna alles is besproken. De jongeren hebben ook meteen prioriteit toegekend aan de verschillende briefjes. Per idee is er meteen een doorlooptijd benoemd.

Hoge prioriteit

De hoogste prioritering ging naar het realiseren van een speelfaciliteit op het dorp. De kinderen hebben hierbij aangegeven een skatebaan te willen. De komende weken gaan de leden aan de slag met het uitwerken hiervan.

“Tijdens de volgende bijeenkomst gaan we bespreken of er draagvlak is voor een skatebaan. Ook wordt er dan besproken hoe dat draagvlak eventueel kunnen vergroten. We zullen daarbij ook meteen de wat-vraag beantwoorden. Want ‘Wat hebben we nodig om een skatebaan te realiseren?’.”

Meteen aanpakken

Maar niet alle ideeën hoefden eerst nog besproken te worden. De kinderen hebben dezelfde avond al actie ondernomen om een ander idee al meteen te regelen. Ze hebben bij Tamara’s horeca gevraagd om een maandelijkse disco. Tamara heeft daarmee ingestemd en gaat het komende jaar een aantal keer een jeugddisco organiseren. Het eerste succes voor de jeugdraad is dus al binnen!

Ben je tussen de 11 en 23 jaar en woon je in Ooltgensplaat? Wil jij ook meedenken met de jeugdraad de Plaet? Meld je dan aan via [email protected] of stuur een appje naar 06 22 64 66 71.

 

Cookieinstellingen