Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren op 3 mei

Foto: Pixabay; Mikes-Photography

De gemeente nodigt alle 60-plussers met een rijbewijs uit voor een opfriscursus rijvaardigheid. Deze wordt op dinsdag 3 mei door Veilig Verkeer Nederland gegeven in Melissant.

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt het deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe regels. Maar ook vermindering van zicht, gehoor en reactie- en concentratievermogen. Om senioren veilig aan het verkeer te laten deelnemen, is er daarom de opfriscursus. Deze cursus wordt georganiseerd door de gemeente, Veilig Verkeerd Nederland en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid.

Heb je interesse voor de opfriscursus? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel met 0184-68 53 17. Er is een ochtendsessie van 8.30 tot 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur. De eigen bijdrage voor de cursus is 15 euro per persoon. Dit betaal je op locatie. De rest van het geld wordt gesubsidieerd door de overheid. Aanmelden kan tot 20 april.

Theorie en praktijk

Tijdens de cursus komen nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen aan bod. Specialisten nemen daarbij ook een ogen- en reactietest af. Met een speciaal opgeleide begeleider maak je in je eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit. Na afloop van deze rit krijg je een verslag met persoonlijke adviezen. Dat verslag is er om te kijken of er misschien ongemerkt fouten in het rijgedrag zijn geslopen.

Cursus voor wie?

De cursus is voor alle 60-plussers van het eiland met een rijbewijs. Maak je je zorgen of je nog wel in de auto moet stappen? Laat het testen. Wil je weten of je alles nog wel goed doet? Ook dan is de opfriscursus goed voor je. Let wel op, je kunt de cursus alleen doen als je in bezit bent van een auto of brommobiel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen