Help de Voedselbank GO aan een nieuw onderkomen

Foto: Henk Blanke

Iedere donderdag staan er aan het begin van de avond zo’n 80 voedselpakketten klaar in de loods van de Voedselbank. Die is nu nog te vinden aan de Oostplaatseweg 4 in Middelharnis. Zij vormen het resultaat van een geoliede logistieke operatie die uitgevoerd wordt door een kleine 80 vrijwilligers.

Door Henk Blanke

De vrijwilligers rijden op gezette tijden gedurende de hele week naar diverse organisaties en winkels om levensmiddelen op te halen. Goederen, die vanuit sociale bewogenheid, geschonken worden. Al deze activiteiten leiden iedere donderdag tot het hoogtepunt van alle activiteiten. Dan vindt namelijk de samenstelling van de voedselpakketten plaats, waarvan alle verzamelde goederen de ingrediënten vormen. Dat is een operatie die ’s ochtends om 8.00 uur begint en ’s avonds om een uur of negen is afgerond.

Het epicentrum is daarbij de loods aan de Oostplaatseweg. Op zo’n 300 vierkante meter vindt de opslag plaats. Er staan vriezers en koelkasten te draaien om de bederfelijke waren goed te houden. Op die locatie worden ook de dozen voor de cliënten gevuld en vindt aan het begin van de avond de uitgifte plaats.

Huur opgezegd

Maar het team van de Voedselbank heeft slecht nieuws gekregen. Dit onmisbare middelpunt van alle activiteiten van de Voedselbank is met ingang van 1 juli 2022 niet meer het kloppende hart van de organisatie. En dat is een probleem, want de Voedselbank is voor vele gezinnen onmisbaar. Reden: de huur is met ingang van die datum opgezegd. Een ramp voor de hele organisatie. Een ramp voor de vrijwilligers, die er hun ziel en zaligheid in gooien. Maar vooral een ramp voor de gezinnen, die wekelijks aangewezen zijn op de voedselpakketten van de Voedselbank.

Oproep

De toekomst is ongewis. Ondanks alle pogingen van het bestuur is er tot op heden geen vervangende ruimte gevonden. Daarom deze oproep: Wie heeft een ruimte van ongeveer 300 m2 beschikbaar, waar alle bovengenoemde activiteiten plaats kunnen vinden?

Een goed bereikbare loods, een bedrijfshal, een afgescheiden ruimte, aan dit soort zaken wordt gedacht. Er moet toch op ons mooie eiland iets dergelijks beschikbaar zijn. Een ruimte waar het kloppende sociale hart van Goeree-Overflakkee vorm en inhoud krijgt. Een ruimte van waaruit de prachtige activiteiten van de Voedselbank kunnen worden voortgezet. Maar vooral een ruimte waar vanuit de cliënten van de Voedselbank de voor hen zo noodzakelijke hulp krijgen.

Het kan toch niet zo zijn, dat zij na 1 Juli 2022, met lege handen en een lege provisiekast komen te staan! Wilt u aan de basis staan van het reddingsplan van de Voedselbank? Neem dan contact op met de voorzitter, Cees van Dam. Hij is per mail bereikbaar via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen