Petitie gestart om bootvluchtelingen hier te houden

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Al sinds december zitten er 75 mannen op het cruiseschip bij het Havenhoofd in Middelharnis. Op 16 april verloopt hun verblijf op het eiland.

Het is niet bekend wat er met de vluchtelingen gebeurt na die dag. Wat wel bekend is, is dat er een petitie is gestart om de mannen op het eiland te houden. De petitie is gestart door een groep betrokken bewoners van het eiland. Zij geven aan dat er in de afgelopen vier maanden veel contact is gelegd met de vluchtelingen. En ze melden daarbij dat hun verblijf zonder problemen is verlopen.

Op andere plaatsen in Nederland is geen plek voor deze mannen. Daarmee zal ook hun volgende verblijf weer tijdelijk zijn. En dat is precies wat de groep bewoners aanspreekt om zich voor de groep asielzoekers in te zetten. Ze vinden het niet menselijk dat deze mensen van hot naar her worden gestuurd en nergens echt kunnen aarden. “Gebleken is dat deze groep zich goed kan handhaven op ons eiland,” schrijven ze in de petitie. “Bij een nieuwe groep is dit nog maar af te wachten.”

Petitie

Om de gemeente te laten zien dat ze niet de enige zijn, zijn ze een petitie gestart. Om 9.38 uur op maandagmorgen was deze petitie 804 keer ondertekend. En dus vragen ze iedereen om hen te steunen. Ze willen dat de vluchtelingen op de boot nog wat langer op het eiland mogen blijven.

De petitie wordt op dinsdag 29 maart aangeboden aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Ondertekenen kan nog tot maandagavond 28 maart 21.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen