Met de fietsverlichting AAN win je altijd!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Goed zichtbaar zijn in het verkeer is heel belangrijk. Zeker voor fietsers. Een lampje voor en achterop de fiets kan levens redden.

Om het belang van fietsverlichting te onderstrepen startte afgelopen 1 november in heel Zuid-Holland de actie Fietsverlichting AAN. Daarbij werden op straat sjablonen geplaatst met het woord AAN. Die moesten iedereen erop attenderen dat de fietslampen in het donker AAN moeten.

Ook gingen campagneteams op pad om fietsers een aantal quizvragen voor te leggen. Uit de talloze deelnemers zijn nu de winnaars gekozen.

Verlichte hielklem

Luuk, Fleur en Aimée zijn de gelukkige winnaars van de fietsverlichting quiz AAN. Zij wisten het antwoord te geven op bijvoorbeeld deze vraag: Is het gebruik van losse lampjes toegestaan?

De winnaars ontvingen een verlichte hielklem om te bevestigen aan je schoen. “Zichtbaarheid in het verkeer is erg belangrijk,” benadrukt wethouder Peter Feller. “Dat geldt zeker voor fietsers. Met goede fietsverlichting heb je 20 procent minder risico om in het donker te worden aangereden. Het zijn terechte winnaars. Natuurlijk omdat ze het goede antwoord gaven, maar ook omdat ze hun fietsverlichting AAN hadden. Met de fietsverlichting AAN ben je altijd een winnaar.”

Campagne Fietsverlichting AAN

ROV Zuid-Holland is een samenwerking tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland. Het belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag de norm te maken. Zo willen ze het aantal verkeersslachtoffers terug brengen tot nul. Dit gebeurt onder de noemer ‘Maak een punt van nul’.

Vaak hebben fietsers niet door dat ze zó slecht zichtbaar zijn dat ze een gevaar opleveren voor zichzelf en anderen. Om hen bewuster te maken van deze risico’s was er in de donkere maanden de campagne Fietsverlichting AAN. Hierbij werden verschillende middelen ingezet als sociale media, informatiepakketten en voorlichting op scholen en sportverenigingen. Ook is samengewerkt met scholen en politie.

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.maakeenpuntvannul.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen