Burgemeester schrijft brief aan jonge stemmers

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart gaan we stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. 610 Jongeren doen dat volgende week voor het eerst!

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft daarom een brief geschreven aan de jonge stemmers. “Gefeliciteerd! Jij mag gaan stemmen,” zo start ze de brief. “Ja, het feit dat je mag gaan stemmen is een felicitatie waard. Ik hoorde laatst dat ‘als de politiek zich met jouw leven bemoeit, je dat maar beter ook terug kunt doen’. En zo is het ook. Maak gebruik van je stemrecht.”

De zogenoemde ‘first time-voters’ krijgen dan wel een aparte brief, maar de oproep geldt voor iedereen. “Elke stem telt mee voor de toekomst van Goeree-Overflakkee. Laat die stem niet verloren gaan!”

Verkiezingen

Op woensdag 16 maart kiezen de inwoners van Goeree-Overflakkee de 31 leden van de gemeenteraad. Er zijn op die dag 23 stemlokalen geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Op veertien en vijftien maart zijn er al vier stemlokalen geopend. Op die manier kan iedereen rustig hun stem uitbrengen.

In totaal zijn er 41.084 stemgerechtigden op Goeree-Overflakkee. Zij kunnen kiezen uit 236 kandidaten van 9 partijen. Vanaf woensdagavond 21.00 uur zijn de uitslagen live te volgen via een live stream van de gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen