Prokkelduo aanwezig bij stemmen in Middelharnis

Foto: Pixabay

De gemeente Goeree-Overflakkee staat voor een inclusieve samenleving. En dus doet er tijdens het stemmen een prokkelduo mee.

Een prokkelduo is een vrijwilliger zonder beperking en een vrijwilliger met een licht verstandelijke beperking. Het is een initiatief van stichting Prokkel. Binnen Goeree-Overflakkee heeft Mark zich opgegeven voor het prokkelduo. Hij is 36 jaar oud en woont in Middelharnis. Hij gaat met Cora een ochtend meedraaien op het stembureau in het Wijkcentrum van Middelharnis. Hij wil graag zien hoe het proces van stemmen in zijn werk gaat.

Een samenleving voor iedereen

Marion Geling van stichting Prokkel legt het belang van een prokkelduo uit. “In dit geval gaan ze samen een dag of dagdeel meehelpen in een stembureau. Zo zorg je dat er ook mensen met een verstandelijke beperking betrokken worden bij het democratische proces. Ze zijn meer dan hun beperking. Ze willen en kunnen van betekenis zijn in de samenleving.”

Het initiatief sluit dan ook volledig aan bij de visie van de gemeente. “Het bevorderen van een samenleving voor iedereen. Met elkaar vormen we zo een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt,” zegt wethouder Berend Jan Bruggeman. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en meedoen.”

Stichting Prokkel

De naam Prokkel is ontstaan vanuit het woord prikkel. De ontmoeting zorgt namelijk bij beide partijen voor een prikkel. Tijdens het prokkelen ervaar je wat ieders mogelijkheden zijn. Er ontstaan nieuwe inzichten en nieuwe contacten. Meer informatie over de stichting is te vinden op hun website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen