Verkiezingsdebat en uitslagenavond Goeree-Overflakkee

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op maandagavond 7 maart een debat tussen de verschillende lijsttrekkers.

Op woensdag 16 maart maakt de gemeente de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen live bekend tijdens een uitslagenavond. Belangstellenden kunnen beide avonden volgen via een livestream op de website van de gemeente.

Verkiezingsdebat

Er doen op Goeree-Overflakkee negen partijen mee met de gemeenteraadsverkiezingen. Zij kruisen op maandagavond 7 maart verbaal de degens. Om 19.30 uur start dan namelijk het verkiezingsdebat. Het belooft een debat te worden waar niemand zich hoeft te vervelen. Er wordt geen tijd verspild aan eindeloze discussies. De stellingen worden juist met snelheid en humor besproken.

De lijsttrekkers praten onderling over de thema’s die belangrijk zijn voor Goeree-Overflakkee. Het debat staat onder leiding van presentarice Martine Boerkamp.

Uitslagenavond 16 maart 21.00 uur

Op woensdag 16 maart mogen we dan eindelijk naar de stembussen. Dat kan tot 21.00 uur, daarna sluiten alle stemlocaties hun deuren om te gaan tellen. Op dat moment begint ook meteen de uitslagavond. Vol spanning wachten de partijen dan met elkaar op de uitslag. Want wat stemt Goeree-Overflakkee? Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman presenteert deze avond op verschillende momenten tussenstanden van de uitslag.

De uitslagenavond staat onder leiding van Maikel Coomans. Hij is journalist voor onder andere RTV Rijnmond en gaat met lijsttrekkers in gesprek. Zo zal hij hen vragen te reageren op de tussenstanden. Ook is er een sfeerimpressie. Wat gebeurde er allemaal op het eiland in en buiten de stembureaus? En hoe gaat het in het zenuwcentrum van de verkiezingen: het gemeentehuis?

Het is op 16 maart allemaal te volgen vanaf 21.00 uur via de website van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen