Gemeente biedt geldplannen via Startpunt Geldzaken

Foto: Afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay

De gemeente Goeree-Overflakkee stelt alweer een aantal jaar de geldplannen van Startpunt Geldzaken beschikbaar aan haar inwoners. Zo ook dit jaar.

Met de geldplannen kunnen inwoners meer uit hun geld halen. De geldplannen worden door het Nibud en partners samengesteld en geheel anoniem (waardoor de privacy is gewaarborgd) gebruikt. Hierdoor blijft de privacy gewaarborgd voor alle inwoners die meedoen.

Een geldplan voor iedereen

De geldplannen zijn voor gemeente een belangrijk middel in het voorkomen van geldproblemen. In deze tijd waar iedereen te maken heeft met inflatie is het belangrijk om aandacht te hebben voor de financiële huishouding. Startpunt Geldzaken is een gratis service voor alle inwoners. De geldplannen zijn in te vullen via de website van het Startpunt. Het invullen ervan gebeurt volledig anoniem. Meteen daarna krijg je in beeld welke concrete stappen je kunt nemen en hoe je dat kunt doen.

In het afgelopen jaar is er een aantal nieuwe geldplannen ontwikkeld en beschikbaar gekomen. Er zijn geldplannen voor verschillende situaties:

  • Kom uit de geldzorgen
  • Beter rondkomen
  • Sparen, aflossen of beleggen
  • Rondkomen met kinderen
  • Studie (klein)kinderen
  • Bijna 18
  • Pensioen
  • ZZP
  • Statushouders
  • Scheiden
  • Werkloosheid

Bewust omgaan met geld

De geldplannen zijn niet alleen geschikt voor mensen met geldproblemen. Juist ook mensen die beter met hun geld willen omgaan kunnen het gebruiken. Mensen die bijvoorbeeld een buffer willen aanleggen omdat ze weten dat het in de toekomst tegen kan zitten. En dat voorkomt schulden. De geldplannen zijn geschikt voor alle inkomens.

Steun door de formulierenhulp of Schuldhulpmaatje

De geldplannen kunnen zelfstandig worden ingevuld. Toch kan het zijn dat je het lastig vindt om via de computer een geldplan in te vullen. Of misschien heb je hulp nodig bij het ordenen van de administratie. De formulierenbrigade van Stichting ZIJN biedt ondersteuning bij het gebruik van de geldplannen. Zij zijn telefonisch bereikbaar via (0187) 48 65 40 of per e-mail [email protected].

Ook kun je contact opnemen met Schuldhulpmaatje via hun website. Zij helpen graag.

Vragen over Startpunt Geldzaken

Op de website van Startpunt Geldzaken staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Mocht je toch vragen hebben of zijn er onduidelijkheden over wat er op deze website staat vermeld, dan kun je contact opnemen met het Sociaalcontactpunt van de gemeente. Zij kunnen je verder wegwijs maken in de regelingen die de gemeente biedt. Zij zijn op werkdagen te bereiken van 08.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 14 0187, keuze 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen