Lijstvolgorde voor komende verkiezingen vastgesteld

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op 14, 15 en 16 maart mogen we weer massaal naar de stembussen. We mogen dan stemmen op de partijen die plaats mogen nemen in de gemeenteraad.

Het gemeentelijk centraal stembureau stelt vast welke politieke partijen deelnemen op Goeree-Overflakkee. Op vrijdagochtend 4 februari verklaarde de burgemeester in een openbare zitting de ingeleverde kandidatenlijsten geldig. Ook werd de nummering van de nieuw aangemelde partijen door loting bepaald. De lijstvolgorde is daarmee vastgesteld voor de volgende verkiezingen.

Lijstvolgorde

In totaal zijn er negen partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Zij hebben de volgende volgorde gekregen:

  1. SGP
  2. Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO)
  3. CDA
  4. VVD
  5. Partij van de Arbeid (PvdA)
  6. ChristenUnie
  7. Partij van de Jongeren
  8. D66
  9. Groep Jan Zwerus

De gemeenteraad

De gemeenteraad vormt samen met het college van burgemeester en wethouders het bestuur van de gemeente. Het aantal leden hiervan is wettelijk bepaald en hangt samen met het inwoneraantal. De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee heeft nu nog 29 leden. Maar aangezien we de 50.000 inwoners grens zijn gepasseerd, worden dit 31 leden.

De gemeenteraad stelt de hoofdlijnen van het beleid vast. Ook beslissen ze in hoofdlijnen hoe het geld wordt besteed. Daarnaast controleert de gemeenteraad het dagelijks bestuur, dat wordt uitgevoerd door het College van B&W.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen