Prestatieafspraken officieel ondertekend

Foto: Sam Fish

Wooncorporaties, huurdersverenigingen en de gemeente Goeree-Overflakkee kwam op woensdagmiddag 9 december bijeen in het Rondeel om de prestatieafspraken te ondertekenen.

Prestatieafspraken zijn de afspraken die worden gemaakt tussen de gemeente, huurdersverenigingen en wooncorporaties om de sociale volkshuisvesting zo goed mogelijk te maken. De afspraken die alle partijen hebben gemaakt werden woensdagmiddag officieel gemaakt door de documenten te ondertekenen.

“Het is redelijk nieuw dat concrete prestatieafspraken worden ondertekend en we mogen trots zijn dat Goeree-Overflakkee één van de eerste gemeenten in Nederland is die dit onderneemt”, vertelt wethouder Daan Markwat.

LEES OOK: Regiotaxi verzorgt vanaf januari WMO-vervoer

Afspraken
Bij het samenstellen van de prestatieafspraken wordt gekeken naar wat de verschillende partijen het komende jaar met elkaar gaan doen. Er wordt daarnaast ook gekeken naar hoe de woningen energiezuiniger kunnen worden en er is besproken hoe woningen levensloopbestendiger gaan worden.

“Met de afspraken die we vandaag ondertekenen zijn we er nog niet. We gaan de komende jaren vooruit kijken en verbeteren”, zegt Simon van Nieuwaal, voorzitter van de Woningbouwfederatie. “Mensen moeten op ons kunnen rekeken”.

De prestatieafspraken die op woensdagmiddag zijn ondertekend gelden alleen voor 2016. De afspraken worden elk jaar opnieuw besproken en ondertekend.

Reacties