Het CDA komt met een sterk team van het hele eiland

Foto: PR CDA Goeree-Overflakkee

Het CDA Goeree-Overflakkee gaat vol enthousiasme en vertrouwen de komende gemeenteraadsverkiezingen tegemoet. Dat doen ze met een sterk team.

In totaal staan er 25 mensen op de lijst voor de verkiezingen. De huidige fractievoorzitter Daniël Huising is voor het eerst ook lijsttrekker. Opvallend is het aantal nieuwe en jonge mensen dat zich verkiesbaar stelt. Meer dan de helft van de kandidaten is nieuw op de lijst. En ze komen vanuit het hele eiland. Vrijwel alle dorpen zijn vertegenwoordigd.

Lijsttrekker Daniël Huising komt uit Sommelsdijk en is gymleraar en brugklascoördinator. Hij heeft de afgelopen vier jaar al in de gemeenteraad gezeten. Hij heeft zicht toen met name hard gemaakt voor onderwerpen waar veel (jonge) gezinnen direct met te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid. Maar ook een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving met ruimte om te spelen en bewegen. En natuurlijk kan ook een sterk sport- en verenigingsleven niet ontbreken.

Dirk Pijl

Raadslid Dirk Pijl uit Goedereede-Havenhoofd is opnieuw de nummer 2 op de lijst. Dirk is een echte volksvertegenwoordiger van de westkant van het eiland. Zijn hart ligt bij de visserij, de sector waar hij al vanaf jonge leeftijd werkt. Hij komt op voor de rust en de ruimte. Niet nog meer recreatiebebouwingen op de kop van het eiland. Geen luxe villawijk aan de Ouddorpse kust.

Dirk is al anderhalf jaar aan het revalideren na een coronabesmetting. Dankzij de goede zorg op het eiland heeft hij het raadswerk weer op kunnen pakken.

Tim Jochems

De 25-jarige Tim Jochems staat op de derde plek in de lijst en is de hoogste nieuwkomer. Als echte Oude-Tongenaar zal hij zeker ook het geluid van de oostkant laten horen. Net als veel leeftijdsgenoten lukt het Tim niet een eigen woning te krijgen. Hij heeft nu tijdelijke woonruimte in Middelharnis.

Het aanpakken van de woningnood heeft voor hem dan ook prioriteit. Meer bouwen voor starters en senioren aan de oost- en westkant van het eiland. Met voorrang voor onze eigen inwoners.

Henk van Putten

Henk van Putten uit Melissant staat op de vierde plek voor de partij. Het ‘borenleven’ waarin hij is opgegroeid heeft hij verruild voor het onderwijs. Henk heeft veel bestuurlijke ervaring. Hij is teamleider op de CSG Prins Maurits en houdt zich bezig met het beroepsonderwijs. De komende periode hoopt hij zich in te zetten voor de landbouw, het onderwijs, sociaal domein en innovatie en duurzaamheid.

Tea Both-Verhoeven

Een bekend gezicht op de vijfde plaats in de lijst, dat is huidig wethouder Tea Both-Verhoeven. Ze heeft vele jaren in de zorg gewerkt voordat ze wethouder werd. Ze zet zich in voor de lokale ondernemers, de landbouw en de visserij. En met thema’s als circulariteit, duurzaamheid en glasvezel gaat ze voor een toekomstbestendig eiland.

Tea heeft eerder al aangegeven dat ze niet nog een periode door wil als wethouder. Ze wil zich vanuit haar betrokkenheid met het eiland wel als raadslid in blijven zetten voor de inwoners.

Edwin van Os

Ook nieuw op de lijst is Edwin van Os uit Sommelsdijk, hij staat op plaats 6. Edwin is een open en zeer benaderbaar persoon. Hij staat tussen de mensen en wil hen een stem geven. Goede zorg en aandacht van de ouderen, veilig naar school fietsen, kinderen laten sporten en behoud van cultuur. Dat zijn de onderwerpen waar Edwin daadwerkelijks iets voor wil betekenen als volksvertegenwoordiger.

De rest van de lijst

Raadslid Liesbeth Keijzer-Westhoeve uit Stellendam staat tijdens deze verkiezingen op plaats 7. Ondernemer Jan Boeter uit Ouddorp vult plaats 8 op de lijst. En nieuw op de lijst zijn Ellen van Rossum uit Ooltgensplaat op 9 en Natalie Mijnders-Breure uit Stad op 10. Beide zijn heel actief voor het eigen dorp en ze willen met het CDA opkomen voor de leefbaarheid van de kleinere kernen.

Ook de overige 15 kandidaten staan middenin de samenleving op het eiland. En ook zij willen zich stuk voor stuk inzetten voor de inwoners van Goeree-Overflakkee.

Een echte lokale partij

“Met dit diverse en sterke team gaan we als échte lokale partij vol enthousiasme en vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Het streven is om na het mooie resultaat van vier jaar geleden nu de grootste te worden,” laat de partij weten. “Zo kunnen we met nog meer volksvertegenwoordigers doorbouwen aan een eiland dat we op de best mogelijke manier doorgeven aan de volgende generaties. Samen voor én met de inwoners en organisaties van ons mooie eiland.”

Team CDA gemeenteraadsverkiezingen 2022

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen