SGP voert campagne met ‘Bouwen in vertrouwen’

Foto: PR SGP Goeree-Overflakkee

Over minder dan twee maanden mogen we naar de stembussen voor de gemeenteraadsverkiezingen. En de SGP is er nu helemaal klaar voor.

De partij is al langere tijd bezig om zich voor te bereiden op de verkiezingen. Arie Westerhuis is voorzitter van het bestuur van de gemeentelijke afdeling. Hij overhandigde op zaterdag 15 januari het verkiezingsprogramma aan lijsttrekker Hendrik Herweijer.

Onder het motto ‘Bouwen in vertrouwen’ is daarin beschreven wat de plannen van de SGP zijn voor de komende vier jaar. De overhandiging markeerde de start van de verkiezingscampagne van de SGP.

Verkiezingsprogramma

“Een commissie heeft hard gewerkt om een verkiezingsprogramma te schrijven waarin je de SGP duidelijk herkent. Tegelijkertijd gaat het programma in op actuele vraagstukken,” vertelt Westerhuis. “De SGP mag dan wel meer dan 100 jaar oud zijn, de partij is nog goed bij de tijd.”

Herweijer laat weten dat hij goed uit de voeten kan met de titel van het verkiezingsprogramma. “Bouwen in vertrouwen. Dat wijst erop dat de kandidaten van de SGP niet op de lijst staan om vier jaar lang in de raadszaal te gaan zitten. Natuurlijk, vergaderen hoort erbij. Maar we willen bouwen, aan de slag gaan dus. We willen graag iets betekenen voor het eiland,” vertelt hij.

Bouwen

Het gaat letterlijk om ‘bouwen’. Er is veel vraag naar woningen en het is vaak moeilijk om een passende woning te krijgen. Vooral starters hebben het erg lastig. Daarom wil de partij dat op het hele eiland woning worden gebouwd. Passend bij de schaal en de identiteit van de kernen. Zo houdt iedere kern een eigen karakter.

Bouwen vraagt ook op rentmeesterschap. “We moeten zuinig zijn op Gods schepping,” laat de partij weten. De SGP wil werk maken van de verduurzaming van woningen en bedrijfspanden. Maar ook van de landbouw en het vervoer. “Dat willen we graag met de inwoners doen. Zonder overhaaste, ondoordachte stappen te zetten. Want inwoners moeten niet in de kou komen te zitten.”

Vertrouwen

De SGP wil ook werken aan het vertrouwen tussen de gemeente en haar inwoners. “Het is heel belangrijk dat de gemeente bereikbaar is. Als inwoners met vragen komen, moeten ze adequaat geholpen worden. Er moet oog zijn voor hun persoonlijke situatie. En de gemeente moet betrouwbaar zijn en doen wat ze zegt,” aldus de partij.

“In het motto zit ook een diepere laag,” benadrukt Herweijer. “De SGP wil politiek bedrijven op een vast fundament: de Bijbel, het woord van God. ‘Bouwen in vertrouwen’ leert ons ook om omhoog te zien. Want zonder de hulp van God kunnen we niets doen. Zó willen we campagne voeren.”

Het volledige programma is te vinden op de website van de partij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen