Gedeelte begraafplaats Den Bommel opgeknapt

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Een gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats aan de Prins Bernhardstraat in Den Bommel is opgeknapt.

Medewerkers van de buitendienst haalden bij een grafvak de beplanting weg en bedekten de vrijgekomen grond met schelpen. Ook staan er heesters tussen de grafmonumenten.

LEES OOK: Winterdag bij het Streekmuseum 

De gemeente heeft vooraf contact gelegd met nabestaanden van het grafvak. Zij reageerden veelal positief op de ideeën om het gedeelte op te knappen. Op het grafvak kunnen nabestaanden zelf bloemen of planten plaatsen bij de grafmonumenten. Voor snijbloemen zijn er vazen beschikbaar op de begraafplaats. Ook is het mogelijk om zelf bloem- of plantenbakken te plaatsen. Het aanbrengen van eigen beplanting is echter niet toegestaan.

Voordelen
Het aanbrengen van de schelpen heeft verschillende voordelen, zo blijven de grafmonumenten langer schoon, doordat er geen opspattende grond is bij regen. Er hangt geen beplanting meer over de grafmonumenten en het geheel ziet er verzorgder uit.

LEES OOK: Van koeienmest tot aardgas

Meer informatie
Voor vragen over de begraafplaats kunt u contact opnemen met beheerder Leen Breeman, via het e-mailadres [email protected] of het algemene telefoonnummer 14 0187.

 

Reacties