Groot spektakel met Jozef en Maria

Foto: werkgroep Van Nazareth naar Bethlehem

Op zondagmiddag 20 december houdt de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee een lampionnenoptocht van “Nazareth naar Bethlehem” door Middelharnis en Sommelsdijk.

De manifestatie is bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, ongeacht kerkelijke achtergrond.

Na groot succes in 2000 en 2013 zal dit jaar wederom het kerstverhaal in Middelharnis en Sommelsdijk uitgebeeld gaan worden. Meer dan honderd mensen zijn al betrokken bij de lampionnenoptocht, waarbij het kerstverhaal van Jozef en Maria met kindje Jezus verteld en gezien kan worden.

LEES OOK: Winter-expositie bij Atelier Havenhoofd 1

De Exoduskerk wordt die dag omgetoverd in Nazareth waar de kinderen de boodschap van de keizer te horen krijgen dat ze samen met Maria en Jozef op pad moeten naar Bethlehem om zich daar in te schrijven voor de algemene volkstelling.

Met een lampion volgen de kinderen Jozef en Maria naar Jeruzalem (de Emmauskerk), waar de drie wijzen zijn met geschenken voor het Koningskind om vervolgens via de overvolle herberg (bij de Bosseschool) zich te begeven naar de Rooms Katholiek Kerk om de engelen te horen zingen. Via de velden van Efrata (de Muziektent aan het Beneden Zandpad) lopen de kinderen naar de stal van Bethlehem (het Diekhuusplein).

 “In de tijd van Maria en Jozef was een reis naar Bethlehem een hele onderneming. Veel wegen waren smalle paadjes, soms tussen rotsen door en natuurlijk alles te voet in de hete zon. Mensen die van Nazareth naar Bethlehem reisden, kwamen langs Jeruzalem. Tot Jeruzalem waren Jozef en Maria met hun ezeltje al vier dagen onderweg en dan nog een hele dag naar Bethlehem. 2015 Jaar geleden maakten Jozef en Maria die tocht. Met de kinderen gaan wij die tocht weer maken. Deze keer doen we er echter niet zo lang over”.

De kinderkersttocht start om 16:30 uur in de Exoduskerk. Dorpsweg 97 te Sommelsdijk, waar de kinderen een lampion met batterij krijgen en eindigt rond 18:30 uur op het Diekhuusplein.

LEES OOK: De Feestmaandactie is weer terug! 

Inschrijven kan via:  [email protected] met naam, leeftijd, aantal begeleiders en telefoonnummer. Vol is vol. Er kunnen maximaal 250 kinderen en 150 begeleiders mee. Dit in verband met de beschikbare ruimte in de kerken. Iedereen is van harte welkom.

 

 

Reacties