Oude Tech niet meer gebruikt voor anti-kraakwoningen

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het voormalige gebouw van de technische school in Middelharnis staat inmiddels een tijdje leeg. Er zouden anti-kraakwoningen in gemaakt worden.

Dat idee is echter van de baan. Het is niet gelukt om een leegstandsbeheerder te vinden die ruimte ziet voor deze manier van leegstandsbeheer. Dat hing allemaal af van de situatie van het pand, de vergunningen en de veiligheidsvoorschriften. De gemeente betreurt het, aangezien er weldegelijk animo was voor deze manier van wonen.

Geen woningen dus, maar geen paniek. Het pand komt niet ongebruikt leeg te staan. FL Beveiliging was voorheen bekend als de Flakkeese Beveiligingsdienst. Zij nemen de komende periode het beheer van de voormalige Tech over. Ze gaat het complex gebruiken voor oefeningen.

Leegstand

Afgelopen januari kwam het schoolgebouw aan de Schoolstraat leeg te staan. De leerlingen en leraren verhuisden toen allemaal naar de Beroepscampus aan de Langeweg in Sommelsdijk. Plannen voor de oude Techt moeten in de komende periode duidelijk worden.

De gemeente besloot eerder de samenwerking met een leegstandbeheerder te stoppen. Er werd namelijk aanhoudend negatief gepubliceerd over deze organisatie. Dat was nog voordat de eerste bewoners in het complex kwamen.

Beschermen

De gemeente wil het pand graag beschermen tegen verval, krakers en vandalen. Leegstand is dus niet wat ze willen. FL Beveiliging heeft recent zelf contact gezocht met de gemeente. Daar stelden zij de vraag of ze het pand mochten gebruiken voor oefeningen van specialistische eenheden. Denk daarbij aan drie tot vier dagen per week trainingen van de douane, politie, commandotroepen en brandweer.

Dat gebeurt allemaal op het binnenterrein van de school. Hier zal de omgeving dan ook weinig tot helemaal geen overlast van ondervinden. Het complex wordt goed in de gaten gehouden. Het wordt sowieso dagelijks meegenomen in de surveillance van FL Beveiliging en de politie. Daarnaast is het ook voorzien van een brand- en inbraakalarm.