Webinar – Hoe kan ik vergroenen als ik rood sta?

Foto: PR Partij van de Arbeid Goeree-Overflakkee

De Partij van de Arbeid op Goeree-Overflakkee organiseert een webinar. Deze gaat over de energietransitie en de gevolgen voor de portemonnee.

Als we niets doen kunnen de gevolgen van de verduurzaming groot zijn. Zeker voor de mensen met een laag inkomen. De energiekosten blijven stijgen en mensen met een lager tot midden inkomen dreigen hier de dupe van te worden. Ze kunnen wel energie besparen, maar niet voldoende investeren in duurzaamheidsmaatregelen. Daarmee kunnen ze dus ook niet profiteren van de voordelen van duurzame energie.

Noodklok

De PvdA luidt daarom de noodklok. “Als er niet snel ingegrepen wordt zal de verduurzaming leiden tot een nieuwe tweedeling in de maatschappij. De mensen die kunnen investeren in maatregelen zullen profiteren. De mensen die dit niet kunnen zullen daar de rekening voor gaan betalen,” laat de partij weten. “Dat is voor ons onacceptabel.”

Webinar

Om dit onderwerp bespreekbaar te maken komt de partij met een webinar, een online bijeenkomst. Hierbij zullen Evelyn Heijink en Jaap Willen Eijenduijn je meenemen in dit vraagstuk en de mogelijke oplossingen. Evelyn Hijink is statenlid van de Partij van de Arbeid in Zuid-Holland. Jaap Willem Eijkenduijn is fractievoorzitter van de partij hier op Goeree-Overflakkee.

Tijdens de webinar ga je samen proberen antwoorden te geven op de vraag hoe de nieuwe tweedeling voorkomen kan worden.

Doe mee

De webinar vindt plaats op woensdag 3 maart in je eigen huis of kantoor. De livestream start om 19.30 uur. Aanmelden kan via de Facebookpagina van de PvdA.