Je kunt je vuurwerk inleveren in Rotterdam

Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen in Rotterdam hun vuurwerk inleveren. Dit kan op woensdag 23 en donderdag 24 december!

Het is inmiddels algemeen bekend dat er een vuurwerkverbod is dit jaar. Dit is om de zorg niet nog meer werk te geven met vuurwerkslachtoffers. De verkoop en het gebruik van consumentenvuurwerk is daarmee verboden. Na de jaarwisseling was het altijd al verboden om vuurwerk te verkopen. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk is nog toegestaan.

Inleveren

Ondanks het verbod is er al veel vuurwerk in omloop. Dit kan daarom nu op een veilige manier ingeleverd worden in Rotterdam. Daar zijn een aantal plekken voor ingericht. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon.

Voor de inleveractie heeft de gemeente Rotterdam speciale veiligheidsmaatregelen getroffen op de locaties.

Tijden en locaties

Zoals gezegd kan het inleveren van het vuurwerk op woensdag 23 en donderdag 24 december. Daar zijn een aantal locaties voor ingericht.

Op woensdag 23 december kun je tussen 9.00 en 12.00 uur terecht in Hoogvliet aan de Middenbaan Noord. Dit is tegenover het politiebureau op nummer 63. Diezelfde dag kun je ook tussen 13.00 en 16.00 uur terecht op de P&R Prins Alexander. Dit is de ingang van de Prins Alexanderlaan 35.

Op donderdag 24 december kun je tussen 9.00 en 12.00 uur je vuurwerk inleveren. Dit kan bij parkeerterrein P2 van Blijdorp, onder het Stadhoudersviaduct. Later op de dag, van 13.00 tot 16.00 uur kun je terecht bij het Zuiderpark. Op de parkeerplaats aan de Spartaan 20 is een locatie ingericht. Dit is tegenover het kruispunt Oldegaarde/Langenhorst.

Maatregelen

Uiteraard gelden ook tijdens het inleveren van vuurwerk de coronamaatregelen. Je kunt het vuurwerk op een tafel neerleggen. Je mag dit doen met maximaal twee mensen en je moet onderling afstand houden.

Veilig vervoeren

Bij het inleveren is een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf aanwezig. Zij zullen het vuurwerk op een veilige manier innemen en classificeren. Zij zullen ook het vervoer, de opslag en de vernietiging organiseren.

Op elke locatie is ook politie en beveiliging aanwezig. Zij zorgen ervoor dat alles zo veilig mogelijk gebeurt.