Rechtswinkel GO staat voor u klaar

Foto: Rechtswinkel GO

Heeft u een juridisch probleem en komt u er niet uit? De medewerkers van de Rechtswinkel staan u graag te woord. De Rechtswinkel Goeree-Overflakkee is namelijk een stichting die draaiende wordt gehouden door rechtenstudenten. Zij doen dit op vrijwillige basis en brengen op deze manier de theorie in praktijk.

De rechtswinkel is laagdrempelig en makkelijk te bereiken voor de inwoners van Goeree-Overflakkee. Hierdoor zijn de medewerkers vaak de eerste schakel naar een oplossing voor allerlei juridische problemen. “Wij werken door middel van spreekuren. Tijdens zo’n spreekuur luisteren twee van onze medewerkers naar u en zo wordt de kern van de situatie in kaart gebracht”, zegt Maxine van Beek, voorzitter van de Rechtswinkel. “Aan de hand van de verkregen informatie gaan wij vervolgens aan de slag om voor u een zo afgerond mogelijk advies te schrijven. Dit advies krijgt u dan binnen twee weken per e-mail of brief thuisgestuurd”.

De inloopspreekuren zijn iedere vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur. De locaties daarentegen zijn wisselend. Op de eerste en derde vrijdag van de maand vindt het spreekuur plaats in ’t Diekhuus, Middelharnis. De tweede en eventueel vijfde vrijdag van de maand kunt u terecht in het SWO-gebouw in Oude-Tonge. En de vierde vrijdag is de Rechtswinkel te vinden in het Zorgcentrum Geldershof in Dirksland.

Per 12 september heeft er bij de Stichting een bestuurswisseling plaats gevonden. Maxine van Beek is de nieuwe voorzitter, Laura Hordijk is de nieuwe secretaris en Manon Troost is de nieuwe penningmeester. “Voor clienten zal er echter niets veranderen. U vraagt, wij antwoorden. Dat is en blijft onze instelling”, aldus voorzitter Van Beek.

Er zijn geen kosten verbonden aan de spreekuren en adviezen. De meeste zaken gaan over huur, werk, ontslag en familierecht. Voor meer informatie over de Rechtswinkel en de locaties kunt u kijken op de website www.rechtswinkelgo.nl.

Reacties

Cookieinstellingen