Zonnepanelen op dak Boomvlietstraat

Foto: FidesWonen

Sinds kort liggen er zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex aan de Boomvlietstraat in Dirksland.

Wooncorporatie FidesWonen, eigenaar van het gebouw, liet de zonnestroominstallatie plaatsen. FidesWonen gaat voor duurzaam en daar passen zonnepanelen prima bij!

De panelen leveren de stroom die nodig is voor de algemene voorzieningen in het pand, zoals de verlichting en de lift. ”Jaarlijks produceert de installatie ongeveer 9.000 kWh elektriciteit en dat is ruwweg evenveel als het jaarlijkse verbruik”, aldus Eric Droogendijk, projectleider duurzaamheid van FidesWonen. “Een win-win-situatie voor de bewoners en het milieu. Wij houden zo de servicekosten, óók in de toekomst, voor de bewoners zo laag mogelijk. De stroom die wij doorberekenen zal nooit duurder zijn dan de prijs die particulieren bij energiebedrijven moeten betalen. Dit heet ‘het niet meer dan anders’ principe.”

Lees ook: Vier sterren voor Goeree-Overflakkee

De komende jaren wil FidesWonen meer inzetten op het energiezuiniger maken van woningen en het opwekken van duurzame energie. Dit is goed voor het milieu èn voor de woonlasten. Gemeente Goeree-Overflakkee heeft de ambitie om al in 2020 een energieneutrale gemeente te zijn. Door schone energie op te wekken, levert FidesWonen een bijdrage aan het bereiken van de doelstelling energieneutraal eiland in 2020.

 

Reacties