VIDEO + FOTO’S: Zonnige start Omloop

Foto: Sam Fish

Tweehonderddertig lopers startten vrijdagavond om 19.00 uur vanaf het Diekhuusplein om een wandeling van 110 kilometer te maken.

Het startschot werd gegeven op een vol Diekhuusplein waarna ruim tweehonderd wandelaars op pad gingen voor alweer de 26ste keer. Met een hoop confetti en de feestelijke klanken van Oh Oh Flakkee van Katsie E en Marcel S werden de lopers uitgezwaaid door de organisatie en het publiek dat zich had verzameld op het plein en de trappen voor het Diekhuus.

Het is de bedoeling dat iedereen zaterdagavond 19.00 uur weer binnen is. De mensen die slagen krijgen een lintje.

Muziek
De wandelaars werden opgewarmd door internetsensatie Katsie E en Marcel S die populaire nummers ombouwen tot echte Flakkeese hits. Zij werden opgevolgd door Andrea Hazes die zo goed op haar idool lijkt dat het net echt was. Later dan gepland, maar ze traden echt op, de enige echte Flakkeese band Millfist die er wederom een feestje van maakten op het plein. De avond werd afgesloten door nog een Flakkeese band; Kinda Broke.

De Wandeltocht
Is er iemand die je wil volgen in de tocht, dat kan op de website van de omloop. Op zaterdag starten er ook nog wandelingen, namelijk de 55 kilometer om 07.00 uur. Om 09.00 uur start de 30 kilometer tocht en tussen 09.00 en 12.00 uur wordt ook de 15 kilometer tocht gestart vanaf het Hernesseroord.

Alle foto’s van de start zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Reacties