Herstel Haringvliet door miljoenendonatie

Foto: Sam Fish

Door een miljoenendonatie van de Postcode Loterij kunnen zes organisaties de handen in één slaan om een natuurgebied aan te leggen in het Haringvliet. Dat meldt de NOS.

Het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkelingen, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming Nederland kregen een donatie van maarliefst 13,5 miljoen euro. Een bedrag dat wordt gestoken in het ontwikkelen van een groot natuurgebied dat deel uitmaakt van de Deltawerken. Om dit te realiseren moeten er onder meer schelpdierbanken en vogeleilanden worden aangelegd.

De aanleg van dit natuurgebied speelt in op de beslissing van minister Schultz om de deuren van de sluizen vanaf 2018 op een kier te zetten. Met het geld kan het gebied worden omgetoverd tot een goede leefomgeving voor verschillende zeldzame vogelsoorten als de zeearend. Misschien komen er zelfs dolfijnen.

Terpwoningen
Een prachtig natuurgebied voor Goeree-Overflakkee erbij, maar dat gaat samen met nieuwbouw. Het Eilanden-Nieuws weet te vertellen dat er langs het gebied maar liefst 26 zelfvoorzienende terpwoningen geplaatst worden samen met wandel- en fietspaden door het gebied.

Zonde van het stukje natuur? Of een perfecte manier om van de natuur te kunnen genieten?

Reacties

Cookieinstellingen