Naturalisatie 21 inwoners

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De Nederlandse nationaliteit was op 23 juli 2015 voor 21 inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

21 nieuwe Nederlanders
De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Somalië, Servië, Irak en Groot-Brittannië. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie op 23 juli 2015 overhandigde waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker aan 21 inwoners hun nieuwe nationaliteit. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree Overflakkee.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen