Panoramaweg Slikken van Flakkee weer open

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De Panoramaweg is de toegangsweg over de Slikken van Flakkee naar het strand, recreatieveld en de steiger. Vanaf vrijdag 14 augustus is deze overdag weer geopend voor gemotoriseerd verkeer.

Eind juni besloot Staatsbosbeheer om de toegangsweg te sluiten. Dit na meerdere vernielingen die in het gebied zijn aangericht. De totale schade daarvan bedraagt maar liefst € 50.000,-.

Proef

In de afgelopen weken vonden er gesprekken plaats tussen de Staatsbosbeheer en de gemeente. Ze wilden samen de mogelijkheden onderzoeken om de toegangsweg (deels) weer open te stellen. Op die manier kunnen bezoekers en inwoners met de auto het strandje weer bereiken.

In goed overleg is besloten om de Panoramaweg weer open te stellen voor gemotoriseerd verkeer. Dit is een proef, na twee weken wordt geëvalueerd of de openstelling doorgezet kan worden. De weg is geopend vanaf vrijdag 14 augustus tussen 9.00 en 21.00 uur.

Dupe

“Wij begrepen de verregaande maatregel die Staatsbosbeheer trof goed,” zegt Daan Markwat als locoburgemeester. “We betreuren de vernielingen en trekken als partijen gezamenlijk op om dit probleem aan te pakken. We wilden echter niet dat bezoekers en onze inwoners de rest van de zomer de dupe zouden worden van een kleine groep mensen die de vernielingen hebben aangericht. Het is voor veel mensen een te grote afstand om lopend of op de fiets naar het strandje van Melissant te gaan. Ik ben dan ook erg blij dat de Panoramaweg deels opengaat en dat het strandje met de auto weer bereikbaar is.”

Nachtafsluiting

De gemeente werkt actief mee aan de gekozen oplossing. Zo zorgt de gemeente dagelijks voor het openen en afsluiten van de toegangsweg. Het is voorafgaand aan de afsluiting belangrijk om eerst te controleren of alle auto’s het gebied hebben verlaten.

Daarnaast zal er de komende periode extra toezicht en handhaving plaatsvinden op de Slikken van Flakkee. Dat gebeurde voorheen ook al en wordt nu voortgezet. Staatsbosbeheer, gemeente, omgevingsdienst en politie werken samen om de vernielingen of andere overtredingen in het gebied tegen te gaan.