Ruim kwart miljoen ziet foto Melkweg boven Vuurtoren Ouddorp

Foto: Sander Poppe

Op de Facebookpagina van Goeree-Overflakkee, opgezet vanuit de Eilandmarketing, werd vrijdag 19 juni een foto geplaatst van de Ouddorpse vuurtoren.

Bijzonder aan deze opname is dat de Melkweg zichtbaar is boven de vuurtoren. Binnen de kortste keren werd de foto door honderdduizend mensen gezien op Facebook, waarna de foto in het Eilanden Nieuws en het Algemeen Dagblad geplaatst werd. Deze nieuwe impuls zorgde ervoor dat de foto inmiddels meer dan 260.000 mensen bereikt heeft via de Facebook-pagina Eiland Goeree-Overflakkee. Het bericht werd ruim 700 keer gedeeld en in totaal bijna 9000 mensen klikten op ‘Vind ik leuk’.

Het ongekend grote bereik van deze speciale foto van de vuurtoren draagt bij aan de bekendheid van ons eiland. Of zoals waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker het verwoordt op Twitter: ‘Welkom in de gemeente Goeree-Overflakkee. Dichter bij de Melkweg kun je niet zijn…’

Spaarzame locatie en kraakheldere nacht
Deze foto van de Melkweg, gemaakt bij de vuurtoren van Ouddorp, heeft fotograaf Sander Poppe begin juni gemaakt tijdens een heldere nacht. Hij vertelt: Er zijn in Nederland nog maar een paar plaatsen te vinden waar je de Melkweg kan fotograferen. Dit komt voornamelijk door het vele “restlicht” wat te vinden is in ons land. Het licht van steden, snelwegen maken dit dus een lastig onderwerp om te fotograferen. De donkerste plekken, met weids uitzicht, in Nederland zijn spaarzaam. In de omgeving van Oostkapelle, de kop van Goeree en op Texel en Terschelling is dit nog te realiseren. Naast dit alles heb je ook een kraakheldere nacht nodig, en een beetje geluk.

De foto bestaat uit twee delen. De voorgrond met de vuurtoren. Deze is gefotografeerd met het laatste avondlicht en alles scherp. De sterren zijn veel later vastgelegd, midden in de nacht. Al die tijd heeft de camera op statief, op één en dezelfde plek gestaan. Op deze manier bestaat de mogelijkheid om de foto’s eenvoudig samen te voegen. Voor de fotograaf telt één ding deze nacht: geduld is een schone zaak.

Over Sander Poppe
Sander Poppe (1984) is een professionele landschapsfotograaf wonend in de Alblasserwaard. Als geboren Zeeuw komt hij graag aan de kust. In september komt zijn tweede boek uit, dit keer over ‘De Zuidelijke Eilanden’. Dit boek is te bestellen op www.de-zuidelijke-eilanden.nl.

Over de Facebook-pagina
De Facebook-pagina Eiland Goeree-Overflakkee bestaat nu inmiddels een half jaar en heeft meer dan 4000 fans. Veel fans komen uit de regio Rotterdam-Rijnmond: de meeste fans komen uit Rotterdam en in de top-10 staan behalve dorpen op het eiland zelf, ook woonplaatsen als Hellevoetsluis en Spijkenisse. Op de pagina verschijnen mooie beelden van natuur, gebouwen en evenementen op ons eiland. De populairste foto’s tot nu toe waren van de flamingo’s bij Battenoord (Fons Kern), Tulpen bij Oude-Tonge (Johan Brouwer), de Melkweg boven de Ouddorpse Vuurtoren, en Dirksland Sas (beide Sander Poppe). De pagina is te bereiken via www.facebook.com/GoereeOverflakkee.

 

Reacties

Cookieinstellingen