Extra omleiding en verkeersregelaars voor N498

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op maandag 13 juli begonnen de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde op de parallelbaan bij de N498-Schaapsweg. Dat pakte echter iets anders uit dan verwacht.

Door Sam Fish

De werkzaamheden zorgen ervoor dat mensen niet overal kunnen komen op de kont van het eiland. En dus zijn er omleiding aangegeven. Die zorgen echter voor zeer gevaarlijke situaties in de kleinere kernen als Achthuizen. En dus heeft de provincie de situatie wat aangepast.

Verkeersregelaars en extra omleiding

De provincie wil het verkeer van en naar Achthuizen en Ooltgensplaat beter laten verlopen. Daarom is er gekozen voor verkeersregelaars en een extra omleiding. De besproken route via Achthuizen zorgde namelijk voor opstoppingen en onduidelijke situaties. Op maandag 13 juli werden er daarom al verkeersregelaars ingezet. Zij leidden het verkeer in Achthuizen in goede banen.

Vanaf woensdag 15 juli is er een extra omleiding ingezet voor het verkeer naar Ooltgensplaat. Deze omleiding loopt niet door Achthuizen. Op deze manier probeert de provincie het verkeer wat beter te verspreiden.

Snelle actie door meldingen

De aanpassingen in de situatie kwam natuurlijk niet zomer uit de lucht vallen. Meerdere mensen maakten meldingen van de gevaarlijke situatie in Achthuizen. “We hadden niet voorzien dat deze problemen zouden ontstaan,” zegt projectleider Wilbert van Riemsdijk. “Heel vervelend dat dit maandag gebeurde. Maar dankzij de meldingen konden wij snel extra acties ondernemen. En als het nodig is nemen we nog meer acties. We houden goed in de gaten of het verkeer nu beter doorstroomt.”

Volgens hem verlopen de werkzaamheden aan de rotonde voorspoedig. “We verwachten dat het verkeer vanaf vrijdagavond 24 juli de gloednieuwe rotonde kan gebruiken.”

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.zuid-holland.nl/rotondeschaapsweg.