Ondernemers in gesprek met politici over corona

Foto: PR VVD Goeree-Overflakkee

VVD Goeree-Overflakkee en VVD Voorne sloegen de handen ineen. Op donderdag 11 juni hielden zij een digitale bijeenkomst voor ondernemers.

Persbericht VVD Goeree-Overflakkee

De ondernemers kregen tijdens de bijeenkomst kansen om vragen te stellen. Deze werden vervolgens beantwoord door VVD Tweede Kamerlid Thierry Aartsen. Hij is naast kamerlid ook woordvoerder MKB en ondernemers. Ook Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond en bestuurslid MKB Nederland) was aanwezig. En natuurlijk ontbraken de lokale raadsleden ook niet.

Webinar

In totaal deden bijna 35 deelnemers mee aan het eerste webinar. Het is dan ook een succes te noemen. Ondernemers stelden vragen en ging in gesprek met de politici. Dit ging vooral over het corona-virus en wat het betekent voor hun bedrijf.

Vragen

Uit de webinar bleek dat de ondernemers nog met aardig wat vragen zitten. Dit ging over de plannen voor beperking van de zelfstandigenaftrek en de op handen zijnde nieuwe corona-wet. Maar ook de rol van de gemeente en provincie bijvoorbeeld.

Het uitstalbeleid in het winkelcentrum van Middelharnis werd besproken. Maar ook de manieren hoe ondernemerscollectieven op beide eilanden zich meer zouden kunnen versterken. Het nieuwe stikstofrapport van de commissie Remkes baarde ook diverse ondernemers zorgen.

Problemen

Aartsen gaf aan dat voor veel ondernemers de problemen nu pas beginnen. Het is op dit moment voor veel ondernemers een kwestie van overleven. Er komen op dit moment twee uitdagingen op de mensen af. De eerste is dat de economie stil valt doordat consumenten minder besteden. De tweede uitdaging is de uitgestelde kredieten en belastingen van ondernemers. Hierdoor zijn ondernemers niet meer bezig met investeren, maar met het aflossen.

De eerste prioriteit van het kabinet is nu; hoe komen de ondernemers de komende maanden door? Er werden direct praktische afspraken gemaakt om samen op te trekken richting de provincie.

Samenvatting

Wil je een samenvatting lezen van het webinar? Op www.vvdgo.nl vind je alle vragen die gesteld zijn.