Goeree-Overflakkee herdenkt alle oorlogsslachtoffers

Foto: Sam Fish

Dodenherdenking is dit jaar anders dan we gewend zijn. Dat is inmiddels wel bekend. Geen bijeenkomsten, wel een toespraak van de burgemeester.

Door Sam Fish

Elk jaar worden er door de gemeente, verenigingen, stichtingen en individuen bloemen gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is dat echter een tikkeltje anders.

Door de maatregelen rondom het corona-virus zijn bijeenkomsten niet toegestaan. En dus ook geen herdenkingsdiensten. Daarom herdenken we dit jaar vanuit huis. Niet met een toespraak op locatie, maar gewoon op je telefoon.

Toespraak

De gemeente vindt het namelijk wel belangrijk om op passende wijze aandacht te besteden aan deze beladen dag. Als alternatief heeft de burgemeester daarom een toespraak opgenomen. Deze is hier al te zien. Zo kun je de toespraak horen en zien en daarna om 20.00 uur herdenken zoals we gewend zijn. Maar dan vanuit huis.

Misschien wel in de straat met alle buurtbewoners, of op het balkon. Het maakt niet uit, als je maar herdenkt. Ook wij zijn vanavond 2 minuten stil.