Je kunt op afspraak naar de milieustraat in Middelharnis

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een paar weken terug werden beide milieustraten op het eiland gesloten in verband met het corona-virus. Het was te druk en mensen hielden zich niet aan de maatregelen. Daar is nu iets op gevonden.

Door Sam Fish

Bij de sluiting van de milieustraat gaf de gemeente aan direct te gaan kijken naar een oplossing. Het is tenslotte helemaal niet handig om nergens je grofvuil kwijt te kunnen. En de oplossing is er, je kunt nu online een afspraak maken voor een bezoekje aan de milieustraat. Ben je meteen van die wachtrij af!

Let wel op, dit geldt alleen voor Middelharnis. De milieustraat in Goedereede blijft voorlopig dicht.

Afspraak maken

Eerder kon je voor spoed al terecht bij de milieustraat als je een mailtje stuurde naar de gemeente. Dat is nu niet meer het geval. De mailtjes die zijn binnengekomen tot en met woensdag 8 april worden verwerkt. Alles van daarna niet meer.
Wil je nu langskomen bij de milieustraat omdat het echt te veel is om te bewaren in de achtertuin? Maak dan via deze link een afspraak om langs te gaan. Let op dat je dit minimaal 24 uur van tevoren doet.

Regels

Om te zorgen dat het niet weer helemaal fout gaat zijn er regels in werking gesteld bij de milieustraat.

  • Er wordt per 5 minuten één auto naar binnen gelaten. Dat betekent niet dat je maar 5 minuten hebt om de spullen te dumpen. Het betekent dat je je op de afgesproken tijd moet melden.
  • Verwacht je meerdere keren naar de milieustraat te gaan? Maak dan meerdere afspraken. Elke afspraak is voor één voertuig en één storting.
  • De milieustraat is open van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur en van 12.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag is dit van 8.30 tot 11.30 uur.
  • Kom je zonder afspraak? Of ben je veel te vroeg of te laat? Dan krijg je geen toegang. Voor de poort wordt de afspraak gecontroleerd.
  • Kom met maximaal twee personen per voertuig.
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
  • Houd de anderhalve meter afstand goed in de gaten en kom niet als je gezondheidsklachten hebt.

Belangrijk

“De gemeente vindt het belangrijk dat mensen hun afval in kunnen leveren,” zegt een woordvoerder van de gemeente. “Maar de veiligheid van onze medewerkers en inwoners staat altijd voorop. De milieustraat in Middelharnis kan op deze manier open, maar we blijven goed kijken hoe het loopt.”