Armada voorstelling met Napoleon op Fort

Foto: Wim Noordzij

 

Woensdagochtend 3 juni werd er op Fort Prins Frederik te Ooltgensplaat een voorstelling gespeeld in het kader van het educatieve project van Waterpoort Armada. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt was aanwezig om de kinderen van De Achtsprong (Achthuizen) en De Hoeksteen (Ooltgensplaat) welkom te heten en hen te vertellen over het belang van de Waterpoort.

Fortbeheerder Wim de Neef begon met een verhaal over het ontstaan en het belang van het fort, waarna Joost van Rijckevorsel dit aan kon vullen met informatie over de waterlinie. Op school hadden de kinderen ook al een educatieve film uit het lesprogramma van Knokke(n) tot Grave(n) gezien, waarin acteur Jack Wouterse het verhaal van de waterlinie uitlegt.

Lees ook:  Van Haren weer terug op D’n Diek

Het Meemaaktheater speelde de interactieve theatervoorstelling ‘De Held van Waterpoort’, een voorstelling die in samenwerking met Fort Sabina producties is ontwikkeld en waarin de kinderen konden participeren. Ademloos keken de kinderen naar de voorstelling waarin Maurits er met de uitvinding van zijn opa, een helm waarmee je door de tijd kunt reizen, aan de haal gaat. Hij beleeft een wervelend avontuur in het waterpoortgebied, tijdens zijn zoektocht naar het geheime wapen van Waterpoort. Deze tocht door het mooie gebied brengt hem bij het ravelijn in Bergen op Zoom, een inundatiesluis in Steenbergen, de forten van de Stelling van Willemstad en de lachende tollenaar uit Tholen. Hij loopt zelfs Napoleon tegen het lijf!

Lees ook: Foto Klein vertrekt

De verhalen, het filmpje en de voorstelling kunnen de kinderen binnenkort als inspiratie gebruiken wanneer ze op school aan de slag gaan met het maken van fotostrips. Deze fotostrips hebben ‘De Waterlinie en de verhalen van de vriend en vijand van het water’ als onderwerp. Bij de slotmanifestatie in september worden al deze fotostrips tentoongesteld.

Lees ook: Het programma van Havendag Middelharnis 2015

 

Reacties

Cookieinstellingen