Kinderen vragen gemeente om goed voetbalveld  

Foto: Sam Fish

Jurre (9), Sanne (8) en Hidde (7) wonen in de Westplaat in Sommelsdijk en voetballen graag. Er is echter geen goed voetbalveldje en daar moet iets aan gedaan worden.

Door Sam Fish

Omdat de kinderen niet zelf zomaar een voetbalveld kunnen aanleggen hebben ze het anders aangepakt. Ze hebben de handen ineen geslagen en een brief geschreven aan de gemeente. Handgeschreven, precies zoals kinderen van die leeftijd het zouden doen. En het resultaat is aandoenlijk.

In de brief leggen ze uit dat ze graag voetballen, maar dat er bij de berg (of heuvel) geen goed veldje is. Het is er drassig. Bij twee andere voetbalveldjes gaat de bal al snel de sloot in. En nóg twee andere veldjes zijn te ver weg en daar kunnen ze dus niet naartoe.

Wens

De drie voetballers hebben dus maar één wens; een voetbalveldje bij de berg. “Wilt u een voetbalplekje aanleggen in de Westplaat met kunstgras en goals?” schrijven ze aan de gemeente. Ze hopen tot slot een brief terug te krijgen van de gemeente. Het hele briefje is hieronder te lezen.

Bezoek

Dat laatste was uiteindelijk niet nodig. De kinderen kregen namelijk de kans om het briefje persoonlijk te overhandigen aan wethouder Bruggeman. Hij hoorde van het initiatief en besloot zelf een kijkje te nemen. “Het is inderdaad erg drassig hier, dus ik ben heel blij dat jullie deze brief hebben geschreven,” zegt hij tegen de kinderen. “Het is goed om te zien dat jullie actie ondernemen. Ik weet niet of een kunstveld echt haalbaar is. Dat is erg duur en het is een mooi veld om zo groots aan te passen.”

Hij laat weten om volgende week met de groenvoorziening nog eens terug te gaan naar de plek. “Dan gaan we even kijken of het mogelijk is om een goede drainage aan te leggen. Dan kunnen jullie dit prachtige veld houden, maar wordt het wel stukken beter.”

Foto 1: Het briefje dat de kinderen schreven aan de gemeente
Foto 2: Wethouder Berend Jan Bruggeman heeft de brief persoonlijk in ontvangst genomen

briefje aan gemeente over voetbalveld

Kinderen willen beter voetbalveld bij de berg

Reacties