Koninklijke onderscheiding voor Daan van den Broek

Foto: © Wim van Vossen Fotografie

Een bijzondere verrassing voor Daan van den Broek uit Dirksland. Hij kreeg dinsdagavond 17 december een Koninklijke onderscheiding!

Het lintje werd uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. De speciale ceremonie vond plaats in de kantine van voetbalvereniging DVV’09 in Dirksland.

Daan van den Broek

Van den Broek begon in 1969 als vrijwilliger bij Voetbal Vereniging Dirksland. Daar vervulde hij veel bestuurlijke taken en nu nog steeds is hij consul. Zo controleert hij nog iedere zaterdagochtend de velden en kleedkamers.

Ook zette hij zich met hart en ziel in de voor zowel het schoolvoetbal als de zaalvoetbaal op het eiland. Sinds 1987 organiseert hij de schoolvoetbaltoernooien op heel Goeree-Overflakkee. Dat begon toen met 7 scholen, inmiddels zijn dat er al 31!

Op verzoek van de KNVB is hij vanaf 1990 ook de organisatie van het zaalvoetbal gaan doen. Dit jaar doet hij dat 32 jaar en heeft hij besloten het stokje over te dragen.

Meer

Maar dat is nog niet alles wat hij in zijn leven heeft gedaan voor het eiland. Daan vervult nog meer vrijwilligers taken.

Zo is hij al 33 jaar bestuurslid van de landarbeidersvereniging. Hij is al 25 jaar medeorganisator van de AV Flakkee wedstrijden. Al 7 jaar helpt hij bij het uitzetten van de Tulpenwandeltocht. En hij zet zich al 6 jaar in als vrijwilliger bij het Thomashuis.

In zijn werkzame leven was hij 40 jaar lang in dienst bij de stichting Zuidwester. Daar is hij ook nu nog wekelijks te vinden voor hand- en spandiensten.

Daan van den Broek koninklijke onderscheiding

Onderscheiding

Al deze taken nam hij belangeloos op zich en dat deed hij met enorm veel inzet en enthousiasme. De burgemeester verraste Van den Broek bij DVV’09. Hij was daar om zijn 50-jarig jubileum te vieren. Het grootste cadeau is dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen