Poula van der Valk-Robijn Koninklijk onderscheiden

Foto: © Wim van Vossen Fotografie

Donderdag 4 juli ontving Poula van der Valk-Robijn een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

De burgemeester reikte de onderscheiding uit in De Staver in Sommelsdijk. Dit gebeurde tijdens het afscheid van haar man Gert-Jan van der Valk bij FidesWonen. Het was een complete verrassing voor haar dat ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zowel Poula als haar echtgenoot Gert-Jan sloten deze middag een periode af van hun actieve werkzame leven. Gert-Jan nam afscheid bij FidesWonen en Poula nam afscheid van een intensieve periode als vrijwilligster voor diverse instanties.

Poula van der Valk is sinds 1986 vrijwilligster in hart en nieren. Zo was ze 18 jaar werkzaam voor de Evangelische omroep. Daar verzorgde zij de notulen van de regiogroep en werkte ze mee aan regionale projecten. Daarnaast was zij sinds 2009 voorzitter van de Diaconale werkgroep voor de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge. Zij regelde hier het vervoer van en naar ziekenhuizen en bood een luisterend oor aan hen die dit nodig hadden.

Sinds 1993 was Poula collectant voor de Nierstichting, de Hartstichting en het KWF. En was zij 10 jaar bestuurslid van Christelijke Basisschool De Bron, waar zij ook EHBO-lessen gaf. Naast deze werkzaamheden vervulde zij vijf jaar de functie van voorzitter van de vrouwenvereniging van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge.

Deze taken verrichtte zij allemaal belangeloos en met enorm veel enthousiasme en inzet. De burgemeester verraste Poula tijdens de afscheidsreceptie waar zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en reikte de bijbehorende versierselen uit.

Koninklijke Onderscheiding Poula van der Valk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen