Gebiedsontwikkeling Ouddorp helemaal afgerond

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Na een periode van acht maanden zijn de werkzaamheden voor de integrale gebiedsontwikkeling Vrijheidsweg en Duinen van Goeree in Ouddorp afgerond.

Dit traject bestond onder andere uit het opknappen van het openbaar gebied en het versterken van de natuur(beleving).

Het plan voor de gebiedsontwikkeling is opgesteld in nauwe samenwerking met onder andere Natuurmonumenten, de provincie Zuid-Holland, waterschap Hollandse Delta, diverse ondernemers en de dorpsraad Ouddorp.

Herinrichting van het duingebied

De verrichte werkzaamheden bestonden onder meer uit het verwijderen van de begroeiing die het zicht wegnam op de duinen. Daarnaast is ook het struikgewas verwijderd op de duinen. En de duinovergangen en de Vrijheidsweg zijn aangepast. Langs de Vrijheidsweg zijn zandwallen met struikgewas geplaatst, zodat het meer een geheel wordt met het naastgelegen natuurgebied.

Ook is er een duidelijke entree gecreëerd naar de Duinen van Goeree. Het is een natuurlijke overgang van de openbare ruimte naar het natuurgebied en het typische duinlandschap is daarbij hersteld. Wethouder Daan Markwat is zeer tevreden met het resultaat. “De uitvoering van het werk is met aannemer GKB Realisatie BV voorspoedig verlopen,” vertelt hij. “Het resultaat dat nu zichtbaar is, is een gebied dat niet alleen aantrekkelijker is voor haar eigen inwoners, maar ook voor haar bezoekers en recreanten”.

Feestelijke afsluiting

Om het project feestelijk af te sluiten was er op woensdag 26 juni een feestje bij Strandtheater Houten Kaap. Alle betrokken partijen waren hiervoor uitgenodigd en het was dan ook een mooi moment om iedereen te bedanken. “Het afgelopen jaar hebben we met elkaar hard gewerkt aan de integrale gebiedsontwikkeling van dit gebied wat voorheen bekend stond als Ouddorp Bad,” zegt wethouder Peter Feller. “U heeft een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming en de realisatie van deze gebiedsontwikkeling. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, willen wij dit graag samen met u vieren.” Het gezelschap kreeg daarna een rondleiding door het gebied.

Programma Bestaand Rotterdams Gebied

Het project is mede mogelijk gemaakt door het programma Bestaand Rotterdams Gebied (BRG). De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met Maasvlakte 2 om de beste haven van Europa te blijven. BRG investeert in een groenere en schonere Rotterdamse regio. Alleen als mensen hier prettig kunnen wonen en werken is groei van de haven mogelijk. Daarom investeert het programma Bestaand Rotterdams Gebied, samen met de omgeving en partners, in een groene en schone leefomgeving. Zo gaat economische groei hand in hand met kwaliteit van de Rotterdamse regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen