DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee officieel geopend

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Op Maandag 27 mei is het DigiTaalhuis feestelijk geopend. Het DigiTaalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in Middelharnis en ondersteunt mensen bij het ontwikkelen van hun taal- en digitale vaardigheid.

Victor Thissen, directeur van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, leidde de middag in en vertelde over de transitie die de bibliotheek ondergaat waarbij steeds meer aandacht komt voor beleving. Hij benadrukt dat boeken, lezen en taal nog steeds de kernactiviteiten van de bibliotheek zijn en dit altijd zullen blijven.

Michiel Sträter van de Stichting Lezen en Schrijven droeg deze middag een gedicht voor. Deze kwam uit de bundel die speciaal is uitgegeven voor laaggeletterden. De stichting zet zich in voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven.

Opening

De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Berend Jan Bruggeman die aanwezig was namens de gemeente. Hij mocht het lintje doorknippen en opende daarmee officieel het DigiTaalhuis. Om de opening te vieren was er in het Diekhuus een optreden van Wim Daniels.

DigiTaalhuis

Wil je beter Nederlands leren spreken, lezen of schrijven? Of wil je leren omgaan met de computer en internet? Bij het DigiTaalhuis vind je alle informatie die je nodig hebt en je kunt je gelijk aanmelden voor een cursus of activiteit. Het DigiTaalhuis is elke dinsdag geopend van 10.00 tot 12 uur, elke donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen