PvdA GO schenkt kerstcheque aan Voedselbank

Foto: Sam Fish

Een delegatie van de PvdA op Goeree-Overflakkee verzamelde donderdagavond 21 maart bij de loods van de voedselbank in Middelharnis, en wel met een heel speciaal doel. Ze kwamen namelijk geld overhandigen

Door Sam Fish

“Elk jaar met de kerst vragen wij onze leden om een donatie en die geven ze ook heel trouw,” begint fractievoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn. “Wij hebben daar als fractie wat extra geld aan toegevoegd en besloten de hele opbrengst van de kerstactie te doneren aan de voedselbank.” De cheque is goed voor 330 euro.

Het is niet de eerste keer dat de PvdA Goeree-Overflakkee een kerstcheque uitreikt aan een goed doel. Zo hebben ze al eerder prachtige bedragen geschonken aan onder andere Kika en Vluchtelingenwerk.

“Ik vind het geweldig dat we geld kunnen schenken aan een goed doel als de voedselbank, maar als sociaal democraat schaam ik me ervoor dat de voedselbank bestaat,” gaat Eijkenduijn verder. “Het is verschrikkelijk om te zien dat zoveel mensen dit nog nodig hebben. Daarom vraag ik ook iedereen een steentje bij te dragen.”

De cheque werd in ontvangst genomen door de vrijwilligers van de voedselbank Goeree-Overflakkee. “We zijn hier enorm blij mee en we vinden het fantastisch dat jullie de voedselbank hebben uitgekozen om dit geld aan te schenken,” zegt voedselbank-vrijwilliger Jaap Bakelaar. “We kunnen hier weer mensen mee helpen en daar gaat het uiteindelijk om.”

Voedselbank
De voedselbank op Goeree-Overflakkee zet zich sinds 2006 in voor zo’n zeventig gezinnen die elke week afhankelijk zijn van donaties. En met zo’n 60 tot 70 vrijwilligers is het eigenlijk niet altijd even makkelijk. Daarom zijn ze altijd op zoek naar extra handen. Zowel chauffeurs als parkeerwachters en mensen bij de uitgifte. Mee helpen bij de voedselbank? Stuur een e-mail naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen