Gemeente brengt ANWB Monumentenborden in beeld

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

In de gemeente hangen op meerdere bijzondere en monumentale gebouwen en locaties bruine ANWB informatieborden. Op deze borden staat informatie over de geschiedenis en overige wetenswaardigheden van de gebouwen en locaties.

Het doel van de borden is niet alleen de bezoekers, maar ook de inwoners uit de gemeente kennis te laten maken met de historische monumenten en locaties op het eiland.

Waar hangen de borden?
De ANWB informatieborden zijn in het verleden door gemeenten, verenigingen, stichtingen en individuele personen aangevraagd voor monumentale gebouwen en locaties met historische waarde. Deze aanvragen zijn niet geregistreerd, waardoor niet duidelijk is voor welke gebouwen/locaties en door wie een bord is aangevraagd. Momenteel is de gemeente bezig om in beeld te brengen waar binnen de gemeente de borden hangen. Hier hebben zij uw hulp bij nodig!

Kent u één of meerdere gebouwen met een bruin informatiebord erop of kent u één of meerdere locaties waar een bord hangt? Dan ontvangen zij hier graag de gegevens van. U kunt dit doorgeven door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘Monumentenbord’. Graag bij het bericht ook vermelden of het bord is beschadigd en als het mogelijk is een foto bij het bericht voegen. Samen met u hoopt de gemeente een totaalplaatje te kunnen maken van alle monumentenborden in de gemeente.

Welke gebouwen verdienen ook een bord?
Het kan natuurlijk zijn dat u gebouwen tegenkomt, die een historische waarde hebben voor de dorpskern, maar waar nog geen monumentenbord is geplaatst. Ook in deze gebouwen is de gemeente geïnteresseerd. Als u zo’n gebouw kent, dan kunt u ook deze aan hen doorgeven via [email protected]. Er wordt dan gekeken of ook op deze gebouwen een monumentenbord geplaatst kan worden. Voorwaarde voor het plaatsen van een monumentenbord is wel dat het alleen op de gevel van een officieel Rijksmonument, gemeentelijk monument of karakteristiek pand geplaatst mag worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen