Gemeenteraad reageert op incident Staver

Foto: Sam Fish

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 31 januari is door PvdA-raadslid Petra ’t Hoen vragen gesteld naar aanleiding van het incident in de Staver. Diezelfde middag werd daar namelijk een man letterlijk een ruimte uit gegooid door een personeelslid.

Door Sam Fish

“We waren eigenlijk helemaal niet van plan om daar weer over te beginnen, we waren namelijk in afwachting van goed nieuws uit deze hoek. De stichting had aangekondigd, ook in de pers, dat van alles werd open gegooid, dat mensen die vragen hadden langs konden komen,” zegt raadslid ’t Hoen. “Aan het eind van de middag werden we geconfronteerd met slecht nieuws opnieuw uit deze hoek; mishandeling van een bezoeker, de heer Albrechts, op dat moment. Politie, social media die ontploft en een hele boel boze mensen. En dan vragen wij ons toch af, hoe is dat toch mogelijk? De vraag die ons dan toch bekruipt is ‘Wanneer gaan we wat doen?’. Wanneer bereiken we nou het punt dat we als gemeente de regie gaan pakken op dit punt? We vinden het gewoon heel droevig wat er gebeurt.”

’t Hoen drukt haar collega raadsleden op het hart dat dit slecht is voor het imago van de Staver en dat het wel eens de hele verkeerde kant op zou kunnen gaan. “Straks wil er geen hond meer zwemmen,” zegt ze. En dat zou jammer zijn.

“Wij verzoeken het College om passende maatregelen te verzoeken aan het bestuur van SRGO om dan als maatregel te nemen om misschien toch bepaalde mensen op afstand te zetten,” vult VKGO-raadslid Johan de Vos aan. “Het is ontploft en om de rust een beetje weder te laten keren op dit eiland, want dit wordt van kwaad tot erger en daar is niemand mee gebaat. Dus het verzoek aan het College om in ieder geval passende stappen te gaan nemen in de richting van het bestuur van SRGO.”

Wethouder Bruggeman laat weten vandaag, vrijdag 1 februari, een afspraak te hebben met het bestuur en de directie van SRGO om de hele zaak te bekijken. “Want we waren en zijn hard bezig in ieder geval met de veiligheid en het gebruik van het zwembad op orde te krijgen. Dit was ook een initiatief om het positief weer op de kaart te zetten, maar dat pakt nu dus heel negatief uit, dat is echt jammer. Maar we zijn er actief mee bezig,” aldus de wethouder.

Reactie Staver
Ook de Staver heeft gereageerd op het incident. Zij schreven op hun website:

“De directeur van SRGO laat weten dat hij en zijn voltallige bestuur, zich distantiëren van deze actie. Dit had nooit mogen gebeuren, het is ongepast.”

Ook vandaag, vrijdag 1 februari, is er tussen 15.45 en 17.15 uur nog de kans om vragen te stellen aan de directeur. De Staver heeft met deze momenten als doel om op ordelijke wijze persoonlijke gesprekken te voeren met haar klanten om zodoende uitleg te geven over de situatie en eventuele onduidelijkheden of onrust weg te nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0