Mogelijke rijbaanscheiding op de N59

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De N59 bij de Hellegatsplaten wordt in de volksmond vaak een dodemansweg genoemd. Maar de mogelijke oplossing is nabij!

Door Sam Fish

De afgelopen jaren is het aantal ongevallen op de N59 bij de Hellegatsplaten ernstig toegenomen en het aantal dodelijke slachtoffers liegt er ook niet om. Daarom is er al jaren de vraag naar een aanpassing van de weg. Het ziet er naar uit dat die oplossing dichterbij is dan verwacht.

In april wordt er pas definitief besloten over de oplossing, maar wethouder Feller liet tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 17 januari weten dat de oplossing nabij is. Het idee is als volgt; “De rijbaanscheiding op het traject Hellegatsplein Schaapsweg is nu voor het eerst echt concreet als maatregel bedoeld en wordt op dit moment ook echt in het uitwerkingsprogramma meegenomen,” laat Feller weten. “Ook Rijkswaterstaat is akkoord met de uitwerking van deze maatregel, dus daarmee wordt het wel zeer waarschijnlijk.”

Simpel gezegd; er komt dus zeer waarschijnlijk een afscheiding tussen de twee banen van de N59 bij het Hellegatsplein. Onthoud echter wel; de definitieve uitspraak hierover is pas in april. Er kan dus nog van alles gebeuren.

Reacties