Naturalisatie drie inwoners Goeree-Overflakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Elk jaar is het op 15 december Nationale Naturalisatiedag. Omdat deze datum dit jaar op een zaterdag viel, vond de ceremoniƫle bijeenkomst dit keer op maandag 17 december 2018 plaats.

Drie inwoners uit de gemeente Goeree-Overflakkee kregen op deze dag de Nederlandse nationaliteit nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verwelkomde de inwoners en hun familieleden in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie maakten de aanwezigen kennis en sprak burgemeester Grootenboer hen toe. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de drie inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Drie nieuwe Nederlanders
De drie nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Kosovo, Filipijnen en Irak. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de drie inwoners de besluiten van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Reacties