Laatste ronde duurzaamheidscampagne van start

Foto: Sam Fish

Om de verduurzaming van particuliere woningen te bevorderen, startte ruim vier maanden geleden de duurzaamheidscampagne op Goeree-Overflakkee.

De campagne bestaat uit drie rondes waaraan inkoopacties gekoppeld zijn (zonnepanelen, isolatie en warmtepompen). Iedere ronde bestaat uit een mobiele showroom, diverse wijkacties en gratis quickscans. De derde ronde start begin november, dan kunnen inwoners zich inschrijven voor de inkoopactie ‘Warmtepompen’, een onmisbare basis voor duurzaam wonen. De inkoopactie ‘Isoleren’ is verlengd tot en met 17 november.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een ambitieus doel: energieneutraal in 2020. Dit doet zij niet alleen, daar dragen ook inwoners en ondernemers hun steentje aan bij. Deze duurzaamheidscampagne is bedoeld om inwoners te helpen hun eigen huis (verder) te verduurzamen en aardgasvrij te maken.

De eerste twee rondes van de duurzaamheidscampagne waren succesvol. Inwoners maakten volop gebruik van een zogenaamde quickscan, een gratis advies aan huis voor het verduurzamen van hun woning. De quickscans zijn momenteel al volgepland tot en met eind januari 2019. Daarnaast maakten al zo’n 200 inwoners gebruik van de inkoopactie ‘Zonnepanelen’ en 75 inwoners van de inkoopactie ‘Isoleren’.

Alsnog profiteren van de inkoopactie ‘Isoleren’? Dat kan! De inkoopactie ‘Isoleren’ is namelijk verlengd tot en met 17 november.

Derde ronde
Met de winter in aantocht starten WoonWijzerWinkel en de gemeente Goeree-Overflakkee de derde ronde van de duurzaamheidscampagne. Tijdens deze ronde kunnen inwoners zich inschrijven voor de inkoopactie ‘Warmtepompen’. Het gebruik van een warmtepomp is een onmisbare stap naar duurzaam wonen. Een huishouden met een warmtepomp verbruikt namelijk geen of minder gas, waardoor de CO²-uitstoot vermindert. Ook deze ronde staat de WoonWijzerWagen weer in verschillende dorpskernen. In deze mobiele showroom kunnen inwoners een aantal warmtepompen zien, ervaren en aanraken. Bovendien ontvangen iedere dag de eerste 20 bezoekers, in het kader van de inkoopactie ‘Isoleren’, gratis radiatorfolie.

Meer informatie
Meer informatie over de duurzaamheidscampagne, de inkoopacties en de data en locaties van de WoonWijzerWagen is te vinden op www.woonwijzerwinkel.nl/go. Ook kan telefonisch contact op worden genomen met de WoonWijzerWinkel via (010) 747 01 47.

Reacties