Voorlopig geen kindpakket op GO

Foto: Sam Fish

Vanaf maandag 1 oktober zou het Kindpakket Goeree-Overflakkee gebruikt kunnen worden voor kinderen die opgroeien in gezinnen waar niet zoveel te besteden is.

De gemeente Goeree-Overflakkee had daarvoor een contract gesloten met AMCNEXXT voor onder meer het software pakket. Dinsdag 18 september is AMC Consultancy B.V. echter failliet verklaard en onder curatele gesteld.

De gemeente Goeree-Overflakkee is onaangenaam verrast met dit bericht. Wethouder Berend Jan Bruggeman: “De voorbereidingen voor het Kindpakket waren reeds in volle gang. Het is nu afwachten of er een mogelijkheid is tot een doorstart en wat dit betekent voor het Kindpakket Goeree-Overflakkee”.

LEES OOK: Kinderopvang het Kinderpaleis Oude-Tonge is verhuisd

De ingangsdatum van 1 oktober is niet meer haalbaar voor het Kindpakket Goeree-Overflakkee. Er wordt onderzocht welke alternatieven er zijn om op korte termijn een kindpakket te kunnen aanbieden. Tot die tijd kan in elk geval nog steeds gebruik worden gemaakt van de oude regeling, in de vorm van het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur. Zodra er meer duidelijkheid is brengt de gemeente hierover een bericht naar buiten.

Reacties