Gemeente GO antwoordt goed op e-mails

Foto: Sam Fish

Nederland telt 380 gemeenten en al die gemeenten krijgen dagelijks ontzettend veel e-mailtjes om te beantwoorden. Maar niet elke gemeente geeft ook daadwerkelijk een antwoord.

Als onderdeel van een onderzoek van Wij Verdienen Beter, kregen alle gemeentes in Nederland aan het begin van de onderzoeksperiode van vier maanden per e-mail (of webformulier) eenzelfde vraag. Gemeenten die na een maand nog niet hadden geantwoord (74 gemeenten) ontvingen dezelfde e-mail nogmaals. Aan het einde van de onderzoeksperiode van vier maanden was van 24 gemeenten in het geheel geen antwoord ontvangen.

Goeree-Overflakkee komt erg goed uit het onderzoek, de gemeente beantwoordde de e-mail binnen twee dagen. De resultaten kunnen per gemeente gevonden worden op de website van Wij Verdienen Beter. Het was de vierde keer dat dit onderzoek werd uitgevoerd.

LEES OOK: Geef een complimentje aan de mantelzorger!

Er is ook goed nieuws!
De opmars van webformulieren, ten koste van bereikbaarheid per e-mail, lijkt te zijn gestopt. Nog steeds zijn 77 gemeenten voor hun inwoners onbereikbaar per e-mail maar dit is een daling ten opzichte van 2017 van 22 naar 20 procent.

Reacties

article
10933
Gemeente GO antwoordt goed op e-mails
Nederland telt 380 gemeenten en al die gemeenten krijgen dagelijks ontzettend veel e-mailtjes om te
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/gemeente/10933/gemeente-go-antwoordt-goed-op-mails/
2018-09-17T10:16:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2015/01/GO.jpg
Gemeente, Nieuws