Huldiging Cum Laude verkeersexamens

Foto: Sam Fish

Vorig jaar mochten zeventien leerlingen uit groep zeven van basisscholen op Goeree-Overflakkee op het gemeentehuis in Middelharnis hun verkeersdiploma ophalen omdat ze Cum Laude geslaagd waren. Dit jaar werd dat iets anders aangepakt.

Door Sam Fish

Drie leerlingen behaalden dit jaar het landelijk verkeersexamen zonder ook maar één fout te maken op zowel het praktijk gedeelte als het theoretische examen. “We vonden het extra bijzonder dat deze leerlingen allemaal van cbs de Prins Maurits in Dirksland komen en dus hebben wethouder Peter Feller en ik besloten om jullie te verrassen op jullie eigen school,” vertelt Jan de Vries van Veilig Verkeer Nederland.

De drie leerlingen, Marith van Barneveld, Stijn Mol en Willemijn Verburg kregen allemaal het diploma uit handen van wethouder Feller met daarbij nog een cadeaubon namens de gemeente en een bokaal van De Vries namens Veilig Verkeer Nederland. Van de juffen kregen de leerlingen nog een heerlijk ijsje op het zonovergoten schoolplein.

LEES OOK: Dorpsraad van Den Bommel krijg Dorpskrachtprijs 2018 voor Bommel Beach

Verkeersexamen
In 2018 hebben 544 leerlingen op Goeree-Overflakkee meegedaan aan het landelijk verkeersexamen. Op het theoretische gedeelte is iedereen geslaagd, maar het praktijkexamen moeten een aantal leerlingen volgend jaar over doen. “Het examen is dit jaar moeilijker geworden. Voorgaande jaren moesten de kinderen 20 vragen beantwoorden, dit jaar waren dat er 25,” vertelt Jan de Vries. “Bij het praktijkexamen zijn er elk jaar leerlingen die zakken doordat ze eigenlijk nooit fietsen of omdat ze examen moeten doen in een ander dorp dan waar ze wonen.”

Reacties